Bjørnen sover

bjørnen-sover
Foto: Marcus Gundersen.
Jeg har vært litt i dvale, akkurat som en bjørn. Og slik som bjørnen så våkner jeg med sola.

Søndag var en veldig fin dag. På forhånd hadde vi sjekket værmeldingen, og vi visste at dette ville bli en solfylt dag (det skal man ikke kimse av her oppi nord). Dette skulle nytes – sakte og med omhu – som når man spiser et godt stykke kake og ikke vil sluke det i ett jafs. Gode ting skal tross alt nytes.

Vi dro til Lødingen, og sammen med svigers fant vi en veldig fin og lun plass ved havet. Vi drakk kakao og spiste appelsin, og Marcus fløy med drone. Det var flere fiskerbåter som strøk forbi, og de hadde med seg et harem av måker. Etterhvert kom det ørn, og på et tidspunkt observerte vi ti stykker!

Jeg fikk roser i kinnene og ble solbrent på munnen. Der har du meg – den sovende bjørnen. Jeg føler jeg endelig har kommet ut av dvalen. Kjenner hvordan sola varmer bjørnepelsen og hvordan magen rumler etter måneder i mørket. Skriker etter nye inntrykk å sluke.

Jeg kan bare drømme om hva våren har i vente for en sulten bjørn.

Tagger fra artikkelen

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.