Tur til Hinnstein – ting å gjøre i Harstad

paa-toppen-av-hinnstein
På toppen av Hinnstein – 560 moh.

Hinnstein, som ligger 560 m.o.h., er en av Harstads mest populære fjelltopper å besøke. Turen opp til fjelltoppen er 3,1 km fra parkeringsplassen ved Medkila skole, og tar omlag 1 time – avhengig av marsjfart. Det er ganske bratt opp, men de aller fleste vil fint greie turen – med mindre en er ustø til beins. Toppen av Hinnstein ankommer man via baksiden, som er et av de få stedene på fjellet som er slakt nok til å gå opp. Fra toppen er det utsikt over Holtet, Medkila og Breivika.

Les også: En dag i en vinter i Harstad

marcus-paa-hinnstein
Med utsikt utover Holtet, Medkila og Breivika.

Ankomst

Hvis du ikke er kjent i Harstad, finner du parkeringen på Høgholtet, 9415 Harstad (Breddegrad: 68,7580. Lengdegrad: 16,5437). Herfra følger du stien opp til fjellet. Et par steder vil stien dele seg, men her følger du skilt “til Hinnstein” (blå løype).

Hva skal jeg ha med?

Med mindre det har regnet, er det en fin tur opp til Hinstein med få hindringer. Gode sko, noe å drikke og en vindjakke til toppen – hvor det blåser en del – er å foretrekke. Tar du turen på sensommer/høst (slik vi gjorde), kan du ta med deg et bærspann også. På stien nedenfor fjellet fant vi en del blåbær. På toppen av Hinnstein var det flere uberørte plasser med multer. Liker du å se på dyr- og/eller fugleliv, kan jeg også anbefale å ta med en kikkert. Vi fikk nærkontakt med en haukefamilie, som hadde reir på siden av Hinnstein (mot byen).

Har du vært på Hinnstein?


Følg meg i sosiale medier:

Lik bloggsiden min på Facebook for å holde deg oppdatert på siste nytt / Følg meg på twitter @skrivelisa / Følg meg på Snapchat @skrivelisa / Følg meg på Instagram @skrivelisa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.