Test av Elvie Kegel Trainer – slik fungerer en bekkenbunnstrener med app

test-av-elvie-bekkenbunnstreneren-1
Slik ser Elvie "egget" ut.
Jeg har testet den mest intime treningskompisen du noen gang kommer til å ha.

Fordi kvinne- og intimhelse er viktig – og må snakkes om – har jeg vært så heldig å fått lov til å teste bekkenbunnstreneren Elvie. Denne fikk jeg sponset av mimmis.no, som også selger baby- og barneutstyr på nett.

Hva er det man absolutt bør vite, eller gjøre, i forkant av en fødsel? Da jeg ble gravid var det ofte ett råd som gikk igjen hos vennene mine: Tren bekkenbunnen din!

Bekkenbunn, ja. Hva i alle dager er det og hva skal være godt med å trene den? Ikke visste jeg. Jeg hadde jo ikke peiling.

Opp mot en tredjedel av alle kvinner opplever problemer som følge av slapp bekkenbunnsmuskulatur.

Og før du spør, for jeg vet du lurer: Nei, dette er ikke et sexleketøy (selv om det ser litt sånn ut). Dette er et treningsapparat for bekkenbunnen din. Således en svært intim treningskamerat, men ikke noe leketøy. Bonusen dog, ved å trene med denne, er at du kan få et bedre sexliv. Bedre kontroll på bekkenbunnsmuskulaturen kan med andre ord hjelpe mot mye.

Les også: Jeg har den stille sykdommen

Hvorfor trene bekkenbunnen med bekkenbunnstrener?

Bekkenbunnen består av muskler som støtter opp organene i/og rundt underlivet. Det er disse musklene vi bruker for å unngå lekkasje når vi er tissetrengte, eller vil kontrollere luft fra endetarmen. En gravid kropp er under store forandringer og kvinnekroppen får dermed også større belastning på bekkenbunnen. Dette er på grunn av fosterets økende vekt, som presser ned på bekkenbunnen. Hormonene i kroppen påvirker også bekkenbunnen, ettersom de skal gjøre kroppen klar for fødsel. Når barnet fødes skal babyen også passere gjennom fødselskanalen, som går tvers gjennom bekkenbunnen. Bekkenbunnen er derfor under mange sterke krefter som gjør at den strekkes veldig.

Ved å trene bekkenbunnen før og etter en fødsel kan man hjelpe til med å forebygge fødselsrelaterte plagerOpp mot én tredjedel av alle kvinner opplever problemer, som for eksempel urinlekkasje eller nedfall av livmor, som følge av slapp bekkenbunnsmuskulatur, skriver Norges Idrettshøgskole på forskning.no

test-av-elvie-bekkenbunnstreneren-2
Her ser du ladeboksen som følger med “egget”.

Hvordan fungerer bekkenbunnstreneren fra Elvie?

Elvie er en prisvinnende “kjegle”, som gjør det å gjøre knipeøvelser enkelt – i alle fall mye morsommere! Jeg kaller den for “egget”.

Les også: Her får du gratisting til babyen din

“Egget” settes inn, du kobler til appen og vips – du er igang med treningen! Elvie-appen guider deg gjennom fem minutter (mer trenger man ikke) med trening, som gir deg bedre kontroll over blære, bedre holdning, gjenoppretting etter fødsel og en bedre intimhelse. Når appen ber deg knipe kan du se i appen at en ball spretter opp eller ned – alt ettersom hvor hardt eller svakt du klemmer til. Denne ballen er med i et spill som ber deg gjøre ulike øvelser som du da “styrer” ved å knipe. Ifølge produsenten selv opplever 8 av 10 forbedring innen 6 uker ved å trene med Elvie.

test-av-elvie-bekkenbunnstreneren-3

Så mange som 80 % av alle gravide og nybakte mødre opplever problemer med en svak bekkenbunn.

Elvie er, med andre ord, et treningsapparat kun for damer. Men ikke slutt å lese dette innlegget av den grunn, kjære mannfolk. En bekkenbunnstrener fra Elvie kan være en fin gave til kvinnen i ditt liv – særlig om dere venter en liten en!

Dette er mine tanker om bekkenbunnstreneren

Jeg har jobbet litt med enkle knipeøvelser tidligere, men det er veldig lett å glemme å gjøre dem. Det er jo gørre kjedelig … 

Appen som følger med Elvie vil sende deg påminnelser om å trene bekkenbunnen, avhengig av målet ditt. Dette er kjempekjekt i en travel hverdag og gjorde at jeg faktisk har husket å gjøre øvelsene mine tre ganger i uka. Jeg satte mitt treningsmål til “gravidtrening/ forebyggende trening”, som skal gjøres 5 min. x 3 ganger, i minst 6 uker. Nå er jeg vel på uke 5.

At treningen gjøres om til et spill, som styres av sjølvaste bekkenbunnsmuskelen, er utrolig moro. Første gang jeg prøvde den fikk jeg faktisk latterkrampe. Det var så rart å se ballen i spillet (appen) bevege seg opp og ned på skjermen etterhvert som jeg gjorde knipeøvelsene og utførte spillets forskjellige oppgaver. Før jeg visste ordet av det var fem-minuttersøkta gått, og jeg var ferdig med treningen. Morsomt, enkelt og kjapt!

Etter 5 uker med trening har jeg også fått en liten oversikt i appen over hvordan treningen har gått, om jeg har blitt “sterkere” i muskelen og hvilke øvelser jeg kanskje burde gjøre oftere. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med bekkenbunnstreneren, og tenker det er en flott gave til noen som skal ha barn, eller som ønsker å komme seg etter en fødsel.

Vil du høre hvordan det hørtes ut (jadda) da jeg testet Elvie bekkenbunnstreneren i spalten “Spilledåsa” (veldig passende spaltenavn og 😅) på podcast av kWins? Bla deg frem til 1:03:23 i episoden under for å høre! ↓

Har du en bekkenbunnstrener, eller andre erfaringer med å trene bekkenbunnsmuskulaturen? Del gjerne!

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.