Bokanmeldelse: Akademiet av Jørgen Brekke

anmeldelse-akademiet-jørgen-brekke
Foto: ©skrivelisa.
Året er 2067. Tolv femtenåringer skal velges ut til å bli tidenes yngste marsfarere. Fungerer det? Tja.
3 Språk
4 Historie
6 Originalitet
4 Troverdighet
4.3

Året er 2067. Tolv femtenåringer skal velges ut til å bli tidenes yngste marsfarere. I Norge har Sebbe søkt om opptak til det berømte Marsakademiet i Nederland. Det samme har datageniet Joy fra Filippinene. Men vet de virkelig hva som venter dem av prøvelser før de kan bli blant de tolv utvalgte?

På kolonien på Mars oppholder det seg en spion plassert der av det mektige Østtsarriket. Men befinner det seg også en spion blant aspirantene på jorda, en muldvarp som kan sette hele marsprogrammet i fare? Og hvem er agenten som har hacket seg inn på Marsakademiets computer?

AKADEMIET er den første boka i serien Oppdrag Mars.

Kilde: Goodreads

Tittel: Akademiet
Forfatter: Jørgen Brekke
Sidetall: 313, innbundet. Finnes også som ebok.
Utgiver: Aschehoug, 2016.
Sjanger: Sci-fi.
Målgruppe: Ungdom.
Språk: Norsk.

En spennende fremtid

Akademiet av Jørgen Brekke, er en fin fortelling om en fremtid som, til tross for store teknologiske fremskritt, ikke virker så alt for fjern fra vår egen fremtid. Jeg hadde store forventninger til denne boken, og som sci-fi-fan ble jeg ikke skuffet over den verdenen Brekke greide å skape i sin fortelling om ungdommene på Marsakademiet. I tillegg har han en del stikk til hvordan verden er i fremtiden basert på personer og hendelser som er aktuelle i dag, blant annet overvåkingssamfunnet og miljøpolitikk. Språket er enkelt og lettlest, og jeg er helt sikker på at den vil falle i god jord hos en yngre målgruppe enn meg selv.

Sjeldent dårlig språk

Når det er sagt savner jeg flere skildringer, av både mennesker, steder og ideer. Jeg får ikke helt taket på protagonisten, og mange av dilemmaene vedkommende kommer opp i er verken engasjerende eller troverdige, i alle fall ikke for meg som er voksen. Dette er en ungdomsbok, så jeg er selvfølgelig litt utenfor målgruppen, men jeg har lest flere andre ungdomsbøker i samme sjanger som likevel har greid det. Dette gjør dessverre slik at jeg mister litt interessen, og gjør at Akademiet av Brekke ikke får toppkarakter.

Har du lest Akademiet av Jørgen Brekke? Hva er dine tanker?

Tagger fra artikkelen
,

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.