Ny funksjon i Snapchat, som du garantert ikke har fått med deg!

nå-kan-du-scanne-planter-på-snapchat
Nå kan du scanne planter på Snapchat.
Nå kan du scanne planter på Snapchat.

I juni i år slo Snapchat seg sammen med PlantSnap, som gir deg mulighet til å scanne planter og blomster for å finne ut hva de heter.

– PlantSnap er verdens mest teknologiske og avanserte planteidentifiserer, skriver selskapet i en pressemelding til Prnewswire.

Integrasjonen lar deg, gjennom kameraet på Snapchat, scanne planter ved å holde en finger nede på skjermen i kameramodus. PlantSnap skriver i pressemeldingen at de kan identifisere mer enn 600 000 ulike planter og blomster.

– Ved å bringe mennesker tilbake til naturen gjennom teknologi, hjelper PlantSnap både store og små med å føle at de er en integrert del av denne fantastiske planeten. Sammen kan vi hjelpe verden til å forstå at vi er forvaltere av jorden, ikke eiere, sier sa Eric Ralls, administrerende direktør i PlantSnap.

Les også: Beste bilderedigeringsapper til iPhone

Ikke klar for norske planter

Men hvordan gjør plantescanneren seg på nordisk flora? Jeg testet funksjonen ute på tur i Harstad, og appen foreslo «Bloody Geranium» som 100 % match, noe som ikke stemmer (se bildet). Planten på bildet er en «Woolly Geranium». PlantSnap er med andre ord kanskje litt for tidlig ute i Europa og/eller Norge? Inneplanter er appen derimot mye bedre på.

plantsnap-på-snapchat
Skjermbilde av forslag fra PlantSnap.

Konkurrenten er bedre

Hvis du følger meg på Instagram har du kanskje fått med deg da jeg anbefalte appen PictureThis, som er en slags «Pokédex» for planter (mye det samme som PlantSnap). Sammenliknet med PlantSnap oppleves PictureThis-appen som mye mer nøyaktig.

Slik scanner du planter på Snapchat:

  • Åpne Snapchat og gå til kamera.
  • Hold kameraet over planten du vil scanne og hold en finger på skjermen frem til den gule ruten i kanten på kameraet er ferdigscannet.
  • Forslaget på planten/blomsten vil komme opp øverst på skjermen, og appen vil komme med en indikasjon på nøyaktighet.

Har du testet PlantSnap på Snapchat enda? Hvor nøyaktig opplevde du den?

Tagger fra artikkelen
,

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.