Beste bilderedigeringsapper til iPhone

beste-bilderedigeringsapper-til-iphone
Redigert med Spark Post.
Her er mine topp 6 bilderedigeringsapper til iPhone.

I det siste har jeg fått helt dilla på bilderedigeringsapper til iPhone. Som tidligere Android-bruker (gjennom hele 10 år faktisk), har jeg lenge vært ekskludert fra Apples store appverden. I år fikk jeg min første iPhone og en hel verden av nye og smarte apper har åpenbart seg for meg. Jeg hadde aldri i livet trodd det ville være så stor forskjell, men det er helt tydelig at de aller fleste apper er laget for epletelefonen, ettersom jeg ved flere tilfeller bare har fått halve brukeropplevelsen gjennom min gamle Adroid-telefon.

Les også: Hvordan legge til GIF på Snapchat?

Nok om det. Jeg har laget en liten liste over mine absolutte favorittapper når det kommer til bilderedigering. Legg gjerne igjen en kommentar over dine favorittapper!

Beste bilderedigeringsapper til iPhone:

1. Enlight Photofox: Photo Editor

(gratis – kan kjøpe innhold)

  • Denne appen finnes både til iPhone og Android, og brukeropplevelsen er omtrent den samme.

Det er helt SYKT hva man kan gjøre fra en mobiltelefon i dag. Nyeste bilderedigeringappen jeg har testet heter Photofox, og den er helt suveren. I videoeksempelet over har jeg redigert et bilde av katten min Oscar, og det hele tok cirka 10 minutter. Er du kjent med Photoshop (PS) er dette absolutt appen for deg. Du kan gjøre det aller meste her som du kan i PS, i tillegg til at du har mange ulike “brush sets” og filtre.

Les også: Hvordan laste ned fra Netflix?

Redigert med VSCO.

2. VSCO

(gratis – kan kjøpe innhold)

  • Denne appen finnes både til iPhone og Android, og brukeropplevelsen er omtrent den samme.

VSCO er en app jeg har brukt i et par år. Det jeg elsker med appen er at den har utrolig mange flotte filtre, i tillegg til at du har mulighet til å redigere ting som exposure, contrast, straighten (rette opp), sharpen og cropping – bare for å nevne noe. Vanligvis bruker jeg denne for å legge til filter på et bilde. Jeg liker nemlig ikke Instagram-filterne så veldig godt. De har en tendens til å fjerne skarpheten på bildene, men ved VSCO blir bildene like skarpe som originalen.

Bildet over hadde et fantastisk solskinn med skygger og frostrøyk som jeg ikke fikk særlig godt frem på originalbildet. Her redigerte jeg på kontrast, skarphet og skygger. Brukte også et filter som heter A6 hvor jeg skalerte ned effekten til skyggene ble tydeligere.

Redigert med CARBON.

3. CARBON

(gratis – kan kjøpe innhold)

  • Appen finnes for øyeblikket kun til iPhone.

CARBON er faktisk en av de appene hvor jeg har kjøpt innhold. Appen er gratis å bruke, men har lite filtre og effekter i gratisversjonen. Pakken jeg kjøpte kostet 44 kroner og inneholdt ulike effekter som gjør at bildet ser mer retro ut. Det jeg liker med CARBON er at de har helt fantastisk flotte svart/hvitt-filtre.

På bildet over har jeg redigert med svart-hvitt-effekten PHILADELPHIA og brukt texture-en DUST 6.

Les også: Topp 5 norske podcaster – mine favoritter

Redigert med AirBrush og Layout.

4. AirBrush

(gratis)

  • Appen finnes for øyeblikket kun til iPhone.

Jeg er helt rystet over at denne appen er gratis. Den har så mange funksjoner! Og bare så det er sagt … JEG HAR IKKE SÅ PLETTFRI HUD! Dette bildet er redigert med en effekt som heter Magic (passende navn foråsiresånn). Skulle egentlig ikke vært lov å retusjere sånn.

beste-bilderedigeringsapper-til-iphone
Redigert med Spark Post.

5. Spark Post

(gratis for deg med Adobe-pakka – kan kjøpes m/mnd.avtale)

  • Denne appen finnes både til iPhone og Android, og brukeropplevelsen er omtrent den samme.

Jeg oppdaget denne appen i fjor, og som SoMe-hode er dette en app jeg bruker nesten hver eneste dag. Den passer perfekt til deg som driver med blogging eller produserer innhold på sosiale medier. I appen kan du enkelt lage oversiktlige bilder med tekst – kan til og med legge til standardisert logo i layout.

Bildet over tok cirka fem minutter å lage, og bakgrunnsbildet er hentet fra gratissiden pexels.com Trenger du inspirasjon til oppsett, eller lurer på hvilken font eller fargesammensetting du skal bruke? Denne appen hjelper deg med alt dette. Stort pluss for at den fungerer like godt til mobil som desktop.

Redigert med AirBrush og Layout.

6. Layout

(gratis)

  • Denne appen finnes både til iPhone og Android, og brukeropplevelsen er omtrent den samme.

Layout er en app fra Instagram som er et absolutt must-have. Det er ikke så veldig ofte jeg bruker collager, men når jeg ført bruker det vil jeg ikke ha tykke rammer rundt o.l. Med Layout er dette noe du kan velge helt selv. Du har også mulighet til å legge til mange forskjellige bilder, i tillegg til tips til hvilke collager som passer til antall bilder. Appen er veldig intuitiv og fri for unødvendig krimskrams.

 

Hvilke bilderedigeringsapper er dine favoritter?

 

Tagger fra artikkelen
, , , , ,

5 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.