Topp 5 norske podcaster – mine favoritter

topp-5-norske-podcaster-mine-favoritter
Hvilke norske podcaster er dine favoritter? Foto: pexels.com
Hører du på podcast? Da har jeg 5 nye favoritter til deg, som også er norske!

Jeg har vært en fast lytter av podcaster i mange år nå, og på den tiden har jeg rukket å finne flere absolutte norske favoritter. Her er mine topp 5 norske podcaster.

Les også: Mitt døgn i lyd

topp-5-norske-podcaster-hos-peder
Topp 5 norske podcaster – Hos Peder. Foto: NRK

1) Hos Peder, NRK

I podkasten «Hos Peder» møter psykolog Peder Kjøs fire unge mennesker som på hver sin måte trenger hjelp til å takle utfordringene livet byr på.

Dette er en av de nyeste podcastene jeg har oppdaget, men fy flate så spennende – og ikke minst unikt. Noen gang lurt på hvordan det er å være hos en psykolog? I denne podcasten får du være flue på veggen. Hver episode er på cirka 30 minutter, og tiden flyr av gårde. Før du vet ordet av det er episoden ferdig, også sitter en igjen og tenker: “Men hva med …?”, “Hvordan skal …?” osv.

+ Passer perfekt for deg som er interessert i det mellommenneskelige

– Relativt upolert lyd, det vil si at det blir en del smatting, slurping og øøøh-lyder

topp-5-podcaster-ekko-nrk
Topp 5 podcaster – EKKO NRK. Foto: NRK

2) EKKO – et aktuelt samfunnsprogram, NRK

EKKO er et aktuelt samfunnsmagasin som sendes hverdager og lørdager på radio og kommer ut i podcastformat. Jeg elsker denne podcasten fordi jeg lærer alltid noe. Programmet går på NRK P2 med reportasjer, intervjuer og andre innslag om samfunnsaktuelle og populærvitenskapelige temaer, og har holdt på siden februar 2011.

+ Utrolig lærerikt program som passer for deg som er nysgjerrig på alt livet har å by på

– Til tider uengasjerende tema

topp-5-podcaster-tusvik-og-tønne-vrang
Topp 5 podcaster – Tusvik og Tønne. Foto: VRANG

3) Tusvik & Tønne, Vrang produksjon

Sigrid og Lisa er to altfor frittalende komikere. Ett sted må de få lov til å tømme seg, det er blitt til Tusvik & Tønnes podcast. Dette er en av de norske podcastene jeg har hørt absolutt lengst på, og kan stolt meddele at jeg er “phungfolk”. Disse damene har fått med til å le så jeg griner og grine av sinne. Følelsene er det i så måte ikke noe galt med. Skal du begynne å høre på denne podden kan jeg anbefale deg å starte helt fra begynnelsen av. Dette fordi det er så mye intern humor du er nødt til å bli med på for å virkelig få phungfolkfølelsen.

+ Verdens beste interne humor

– Kan til tider bli i overkant useriøst

topp-5-podcaster-kwins-radio-harstad
Topp 5 podcaster kWins – Radio Harstad. Foto: Marie W. Vangen.

4) kWins, Radio Harstad/radcrew.net

Altså, det er ikke meningen å være inhabil her, men jo – dette er min egen podcast (he-hey). kWins ble startet med et ønske om å inspirere andre kwinsfolk til å bruke stemmen sin når det kommer til spill, film, serier og teknologi. Vi kwinsfolk har en viktig stemme! Dette er en podcast for deg som liker å snakke/lytte til alt som omhandler populærkultur, katter, strikking, gaming, film, serier og teknologi.

kWins er tilgjengelig både på iTunes og for Android-brukere på SoundCloud. Vil du støtte podcasten? Kjøp merch fra Redbubble.

topp-5-podcaster-radiodok-nrk
Topp 5 podcaster – Radiodok NRK. Foto: NRK

5) Radiodok, NRK

Dette er også en podcast jeg nylig har begynt å lytte til. Radiodok er en dokumentarserie med fokus på mennesker og samfunn. Episodene er gjerne delt opp i flere deler, og varer omlag 40 minutter fra gang til gang.

I en av episodene (serie på flere deler) får du blant annet bli bedre kjent med hva som egentlig skjedde den 26. januar 2001, da 15 år gamle Benjamin Hermansen ble knivstukket og drept av nynazister på Holmlia i Oslo. Hendelsen har blitt beskrevet som natten da Norge mistet dyden, og står som et vannskille i kampen mot nynazisme. Den første av tre episoder, i serien Hele historien fra NRK Radiodok.

+ Utrolig sterkt og følelsesladd

– Episodene kan oppleves som litt for korte

 

Lurer du på hvordan du kommer i gang med podcast? Ta en titt på denne artikkelen, som steg for steg tar for seg prosessen for deg som er nybegynner. Dette gjelder både for deg som har iPhone og Android.

Hva er dine topp 5 norske podcaster?

 

#reklame

prøv-storytel-gratis-i-30-dager

Tagger fra artikkelen
, ,

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.