Lydbokanmeldelse: Jaget av Eystein Hanssen

jaget-av-eystein-hanssen
Foto: Nikko Macaspac fra Unsplash.
Kriminaletterforsker Ellie tilbake, men denne gangen har livet tatt en annen vending – hun er blitt mor. Det holder likevel ikke skurkene unna.
8 Språk
7 Historie
7 Originalitet
10 Troverdighet
10 Fortellerstemme
8.4

Denne lydbokanmeldelsen inneholder reklame fra appen Storytel og Bokklubben, som jeg har et samarbeid med. Klikk her hvis du ønsker å prøve Storytel gratis i 14 dager.

Med sine romaner om etterforskeren Elli har Eystein Hanssen toppet listene på lyttetjenesten Storytel og blitt nominert til Bokhandelprisen to ganger!

I boka Jaget møter vi Elli igjen, men nå har tilværelsen tatt en helt ny vending. Hun har blitt mor for første gang, og er hjemme i permisjon med datteren Mali. Men, når et lik driver i land ved Bjørvika får hun en oppringning fra politihuset – de trenger hennes hjelp.

I saken finner Elli kun ett spor: krypterte mobilmeldinger. Samtidig i Libya kjemper flyktningen Basma og hennes to barn for en plass på båtene over Middelhavet. Ellis etterforskning peker mot en mann Beredskapstroppen Delta allerede har anholdt, Jonathan Smith. USA og PST har spilt en rolle i saken. Først når Basma ankommer Norge faller brikkene på plass. Noen har forferdelige planer i Oslo.

Elli, Brenner og Jan Nereng er byens eneste håp.

Tittel: Jaget (serie, del 6 i Ellie)
Forfatter: Eystein Hanssen
På lydbok: 11 timer og 59 minutter (storytel.no) #adlink
Utgiver: Cappelen Damm (Lydbok)
Sjanger: Lytt og les, Våre favoritter, Kvinnelig detektiv, Norske krimhelter
Målgruppe: Voksne
Språk: Norsk (lest opp av Christopher Staib)
cover-jaget-av-eystein-hanssen
Foto: Goodreads.com
Har du ikke lest de første bøkene i serien om Ellie kan jeg på det varmeste anbefale at du gjør det. Bøkene bør også leses i riktig rekkefølge, men kan også plukkes opp enkeltvis fordi de er så godt skrevet.

Tidligere anmeldelser i bokserien om Ellie:

Min heltinne

Det er noe med Ellie som gjør henne så innmari lett å like. Hun er sterk, fryktløs, uavhengig og lynende intelligent. I tillegg gjør hennes bakgrunn som halvt thai karakteren hennes til noe nytt og spennende. Det er rett og slett veldig ulikt (alle) andre krimkarakterer jeg har lest om, som gjerne er bedrukne, uflidde menn med et skarpt øye og en god dose flaks. Og kun det. Ellie er helt motsatt, som et friskt pust i en ellers så mannsdominert sjanger. Jeg vil rett og slett bli som Ellie ”når jeg blir stor”.

Det er til tider så troverdig at en skulle tro Hanssen beskrev virkelige hendelser. Dette gjør stemningen i boka til en gåsehudvekkende opplevelse.

Troverdig innertier

Det er helt tydelig at forfatter Eystein Hanssen har hentet sin inspirasjon fra politikk, internasjonale kriser, og et stadig økende trusselbilde i verden. Jaget er i så måte både samfunnsaktuell og høyst troverdig, men det er på grunn av Hanssens fantastiske arbeid inn i ulike verdener du og jeg knapt kun kjenner til utenfor nyhetene.

Det er til tider så troverdig at en skulle tro Hanssen beskrev virkelige hendelser. Dette gjør stemningen i boka til en gåsehudvekkende opplevelse. Jeg kjenner litt på den samme frykten som jeg gjorde 22. juli, rett og slett fordi Hanssen opererer på et nesten pinlig nøyaktiv detaljnivå. Han kan sakene sine og det er med på å lage en leseropplevelse (i mitt tilfelle lytteropplevelse) utenom det vanlige.

Bokas dialog er upåklagelige og det føles rett og slett som om jeg har dykket ned i en norsk versjon av tv-serien Homeland.

Den norske versjonen av Homeland

Bokas dialog er upåklagelige og det føles rett og slett som om jeg har dykket ned i en norsk versjon av tv-serien Homeland. Dette er også noe kapitlene bærer preg av, hvor de har en oppbygging som minner mer om episoder og kameravinkler enn rene bokskildringer.

Hanssen har rett og slett skrevet seg bedre og bedre etterhvert som serien har fått utvikle seg, og det har vært en fryd å få være med på reisen. Jeg håper så inderlig at dette ikke er siste boka i serien. Jeg vil se mer av Ellie.

 

Har du lest/lyttet til Jaget av Eystein Hanssen? Hva er dine tanker?

prøv-storytel-gratis-i-30-dager
Vil du prøvce Storytel gratis i 30 dager?

 

Tagger fra artikkelen
, , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.