Lydbokanmeldelse: Giftstrøm av Eystein Hanssen

giftstrøm-av-eystein-hanssen-headerfoto
Foto: pexels.com
– Som i forrige bok ønsker jeg å skryte av et grundig forarbeid, hvor det er veldig synlig at Hanssen har journalistisk bakgrunn.

6/10

5 Språk
5 Historie
6 Originalitet
8 Troverdighet
6

Under et narkotikaraid i Oslo pågriper politiet fem personer. En av dem er en ung mann fra Uganda. Mens politietterforsker Elli Rathke avhører ham, legger hun merke til et særpreget arr på underarmen hans.

På samme tid mottar den norske ambassaden i Kampala en pakke. Det spesielle innholdet dokumenterer at Otto Kamperud er tatt som gissel av den nådeløse geriljaen han har forhandlet med i lang tid. Men ingen mottar noe krav om løsepenger.

Les også: Lydbokanmeldelse: De ingen savner av Eystein Hanssen

Elli fatter interesse for den unge uganderen og hans bakgrunn. Ikke minst fordi han har gode kunnskaper om sitt eget hjemland. Kidnappingen blir plutselig en sak hun må forholde seg til.

Saken utvikler seg til å bli ekstremt utfordrende og kanskje den farligste i Ellis karriere. I jakten på sannheten må hun og kollega Jan Nereng håndtere både leiesoldater, lånehaier og drevne kriminelle.

Kilde: goodreads.com

Tittel: Giftstrøm (Del: 2 i Elli) (2015)
Forfatter: Eystein Hanssen
På lydbok: 11 timer og 39 minutter (storytel.no) #adlink
Utgiver: Cappelen Damm (Lydbok)
Sjanger: Krim, spenning, serie
Målgruppe: Voksne
Språk: Norsk (lest opp av Christoffer Staib)

giftstrøm-av-eystein-hanssen-jungel
Foto: pexels.com

Ikke mye forandring fra forgjengeren

Giftstrøm av Eystein Hanssen er bok to i serien om den kvinnelige etterforskeren Ellie, og er i så måte en god “oppfølger” til forrige bok – som jeg forøvrig ga 5,3/10 stjerner. Det er likevel helt mulig å hoppe rett på bok to uten at det er noe særlig ødeleggende for hverken karakterer eller historie. Språket er omtrent det samme, og har få sidesprang i tanker eller andre billedlige fremstillinger. Det er heller ikke Hanssens stil, og det er ok når det kommer til denne sjangeren. I alle fall når det kommer til de mest innviklede krimpartiene.

[…] jeg ser de ulike scenarioene i boken for meg, og det er lett å glemme at det er en lydbok og ikke en faktisk serie eller film jeg ser på.

Får faktaskryt

Som i forrige bok ønsker jeg å skryte av et grundig forarbeid, hvor det er veldig synlig at Hanssen har journalistisk bakgrunn. Forfatteren har på en god måte greier å skape en troverdig og ”faktakorrekt” historie som er lett å tro på. Det som trekker det hele ned er rett og slett språket og de ulike dialogene. Dessuten er det hele veldig forutsigbart, men jeg liker likevel historien. Den er rå, brutal og svær fjern fra min egen virkelighet, og jeg sitter igjen med en følelse av å ha lært noe (selv om jeg vet det er fiksjon). Dessuten, jeg ser de ulike scenarioene i boken for meg, og det er lett å glemme at det er en lydbok og ikke en faktisk serie eller film jeg ser på. Det må jo i seg selv være et godt tegn?

Har du lest/lyttet til Giftstrøm av Eystein Hanssen? Hva er dine tanker?

prøv-storytel-gratis-i-30-dager

Tagger fra artikkelen
,

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.