Bokanmeldelse: Gleden med skjeden

anmeldelse-av-gleden-med-skjeden
Denne boken ble sponset av Aschehoug Forlag.
Hvor godt kjenner du egentlig til underlivet og «livet under der»? Her er hvorfor jeg synes Gleden med skjeden burde vært pensum.
7 Språk
6 Historie
7 Originalitet
10 Troverdighet
7.5

Er du sikker på at du kjenner ditt eget underliv? Selv om kvinnens kjønnsorganer ikke akkurat er en ny oppdagelse, er det utrolig mye kvinner ikke vet om sin egen kropp. Vet du egentlig hvorfor mensen gjør vondt? Finnes jomfruhinnen? Hvorfor sliter du med å få orgasme? Hvor lenge kan du vente med å få barn?

Ved å kombinere kjent medisinsk kunnskap med ny forskning, inneholder Gleden med skjeden alt du trenger å vite om underlivet. Her vil du lære om klitoris sin dype hemmelighet, den ville hormondansen som styrer mensen og hvordan prevensjon fungerer i kroppen. Du blir også kjent med en rekke vanlige kvinnesykdommer.

Boken gir med andre ord svar på spørsmålene som det ofte er vanskelig å stille, på en lettlest og morsom måte.

Kilde: Aschehoug Forlag

damene-bak-boka-gleden-med-skjeden.

Tittel: Gleden med skjeden
Forfatter: Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl
Sidetall: 308
Utgiver: Aschehoug Forlag, 2017
Sjanger: Fakta
Målgruppe: Unge og voksne
Språk: Norsk

Endelig er det kommet en bok om underlivet, og alt du trenger (og BØR) vite om «livet under der». Boka starter med å forklare om vulva (ikke «vagina» som jeg trodde det het) og gir deg enkelt og greit en innføring i hva som finnes «der nede». Hvis du er som meg, så tror du kanskje at du kan det meste, men etter å ha lest denne boka kan jeg bekrefte at jeg kunne mye mindre enn jeg egentlig liker å innrømme.

Det som er skremmende med dette er at jeg også er blitt smertelig oppmerksom på hvor mye vranglære vi får gjennom skolen og samfunnet generelt. Ta «jomfruhinna» som et eksempel, eller burde jeg heller si myten om den? Og likevel finnes det steder i verden hvor kvinner blir drept for å ikke ha blødd under første samleie.

illustrasjonene-i-gleden-med-skjeden

Illustrasjonene er kronen på verket

Forfatterne Brochmann og Dahl har et lett og ledig språk, som (heldigvis) ikke er besudlet av tung fagterminologi – ennå. Og som selve kronen på verket kommer de fantastiske illustrasjonene fra Tegnehanne. Jeg smiler, ler og rødmer, men mest av alt forstår jeg. Tegningene setter ord på følelser jeg kjenner meg så utrolig godt igjen i, eller som jeg aldri helt visste hva var.

Alt i alt har jeg kun varme ord om Gleden med skjeden. Hvis jeg skal sette fingeren på noe må det være at det ble litt mye prat om prevensjoner. På en annen side, ungdom i dag kan jo virkelig ikke nok om det! Ref. da jeg måtte arrestere VG på snap for å ikke lære unge debutanter om kjønnssykdommer.

Har du lest Gleden med skjeden av Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl? Hva er dine tanker?

Tagger fra artikkelen
,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.