5 gode grunner til å delta på National Novel Writing Month

nanowrimo-delta
Foto: Green Chameleon, Unsplash.
Ruger du på den neste gode historien? Her er fem gode grunner til å delta på National Novel Writing Month.

Du har kanskje hørt om National Novel Writing Month (NaNoWriMo)? Selv ble jeg introdusert for konseptet i 2014 – noe som gjorde at jeg i november samme år greide å skrive 50 000 ord på 30 dager. Dette tilsvarer intet mindre enn 200 (!!!) boksider altså. Om jeg er stolt? Jepp – og det kan du også bli!

Her er fem gode grunner til å delta på NaNoWriMo:

1. Gjør noe med forfatterdrømmen
Ikke ligg og knip på den gode historien – historier er til for å deles! Få den ned på papiret (ev. datamaskinen) og gjør noe med drømmen. Den som intet våger, intet vinner. Du har seriøst ingen ting å tape.

2. Bli flinkere til å skrive
Det sier seg selv, egentlig. For å bli god i noe, må man bruke tid. Det tar tid å skrive 50 000 ord. Practice makes perfect, you know.

3. Bli bedre til å vurdere eget arbeid
Som tekstforfatter er dette noe som bør være en kontinuerlig prosess, men alle kan dra nytte av å bli flinkere til å vurdere eget arbeid. Ikke bare når det kommer til tekst, men også hvordan man setter av arbeidstid og lignende.

4. Utvid ordforrådet
Det er kanskje ikke slikt man tenker på, men når du hele tiden forsøker å jobbe med språket for å gjøre det bedre, vil man utvikle ordforrådet sitt. Jeg merket det spesielt godt ettersom jeg brukte mye tid på å finne synonymer til ulike ord for å unngå gjentagelse. Jeg ble i tillegg mye bedre i Wordfeud.

5. Få hjelpen du trenger – helt gratis
Som medlem av NaNoWriMo er du med likesinnede. Mennesker som elsker å skrive, skape gode historier – og de hjelper deg gjerne. I tillegg til flotte og fine folk fra Norge, finnes det også andre folk fra hele verden. Vær aktiv i forumet, spør, få hjelp, kritikk, delta på skrivemøter. Generelt sett be social.

Fikk du litt lyst til å delta? Spør meg gjerne om det er noe du lurer på i kommentarfeltet under.

Tagger fra artikkelen

2 Comments

  • Hei
    Jeg ble medlem av denne facebookgruppa i dag i håp om å finne noen å diskutere et manuskript jeg jobber med. Men det virker som der ikke er slik gruppa fungerer. Kun aktiviteten i løpet av novembermånedene hver år ser ut til å være tema. Er det noe å hente for meg der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.