Hva er NaNoWriMo?

hva-er-nanowrimo
Foto: pexels.com
Hva er NaNoWriMo? Hvordan deltar man? Hva vinner en egentlig, og er det vanskelig? Her er alt du trenger å vite om National Novel Writing Month.

Na-no-hva-for-no? Det var i alle fall mine første tanker da jeg hørte om dette rare fenomenet som inntreffer hver november i året. Så, hva er NaNoWriMo? På engelsk står det for National Novel Writing Month. Dette er et internettbasert, kreativt skrive-event hvor folk over hele verden setter seg ned for å skrive til krampa tar en (føles i alle fall slik). Målet med NaNoWriMo er å skrive minimum 50 000 ord i løpet av dagene i november. Greier du dette vinner du heder og ære og masse selvrespekt … lover!

NaNoWriMo ble for første gang arrangert i USA i 1999, og startet opprinnelig som et prosjekt, laget av frilansjournalist Chris Baty. Den gang da var det 21 deltakere fra San Fransisco. Mer enn 16 år senere har prosjektet vokst til 431 626 deltakere (inkludert meg selv). 40 000 av disse som deltok i NaNoWriMo greide det!

Hvordan delta på NaNoWriMo?

For å delta på NaNoWriMo må du gjøre to ting:

  1. Sette av tid og virkelig bestemme deg for at dette er noe du har lyst til å gjøre. Jeg har forsøkt å gå halvhjertet inn i prosjektet én gang, og da greide jeg ikke fullføre. Bestem deg for å sette av 30 minutter til én time om dagen.
  2. Opprett en konto på nanowrimo.org og trykk deretter på “My NaNoWriMo”, og deretter “My novels”. Her vil du komme til “Writing this year? Enter your novel!”.

Hva vinner man?

Du ”vinner” i all hovedsak heder og ære. Men, hallo! Aner du hvor mye respekt det er i å ha fullført 50 000 ord på 30 usle dager? Femti tusen ord er typ 111 A4-sider med tekst (bare sjekk selv hvis du ikke tror meg). Det betyr at du gjennomsnittlig må skrive 1666 ord om dagen, noe som er cirka 3,7 A4-sider. Når skrev du sist så mye om dagen i én måned liksom? Så svaret er; jepp – du bør være damn stolt over premien ”heder og ære”. Når det er sagt har NaNoWriMo en del generøse sponsorer som faktisk blir tilgjengelig hvis du vinner, og de kan du sjekke ut her.

Hvorfor delta på NaNoWriMo?

Jeg har deltatt to ganger og vunnet én gang (no shame). Jeg anbefaler alle som elsker å skrive å delta fordi en rett og slett får pushet seg selv, dessuten lærer en ekstremt mye av å ”tvangsskrive”. Les flere grunner til å bli med på NaNoWriMo i dette blogginnlegget mitt fra 2016.

 

Skal du delta på NaNoWriMo i år?

Tagger fra artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.