Ukeslutt #21 (og litt 20)

ukeslutt-17-og-litt-16
Kongsberg-besøk og et spennende brev i postkassen.

Fredag: Gjett hvem som sto på Evenes flyplass med billett fra Oslo til Harstad, når jeg egentlig skulle andre vei, da?

Meg, selvsagt.

Kan meddele at jeg fra nå av hater «Katie Melua» med «Nine Million Bicycles». Den fikk jeg nemlig høre på i 30 minutter uten at Norwegians kundestøtte ønsket å ta telefonen. På mange måter ble det soundtrack-et mitt på en veldig, veldig lang dag.

Det ordna seg tilslutt, men jeg måtte ordne alt selv – og det kosta flesk. Heldigvis har jeg en veldig snill mamma, så det ble Kongsberg-tur på meg likevel. Tross billettkluss.

Lørdag: En av de fineste dagene jeg har hatt på lenge. Gikk tur med søss rundt «åsen», og vi klatret i fossen og kikket på trilobitter. Senere på kvelden grilla vi og tok en tur til Mysutjenn for et velfortjent kveldsbad. Var middels tortur-temperatur. Kvelden ble avsluttet helt perfekt – søss og jeg snakket og lo til vi begge sovnet.

Søndag: I dag solte jeg meg lenge på verandaen (selv om det ikke ser slik ut). Lillebror og jeg bada i spreder’n til og med! Det hadde jeg jaggu ikke trodd kom til å skje i mai, eller noen som helst annen dag.

Senere på ettermiddagen dro vi til bestemor og Thor for å spise middag. Fikk også bursdagsgave på forskudd, nemlig en Oscar-genser (som jeg har valgt å kalle den), strikket av a’ bessmor sjøl. Fy flate så fin den ble!

Senere på kvelden dro jeg til Tone. Vi har faktisk kjent hverandre siden fødestua på sykehuset, så hun er en av mine eldste og beste venner. Der satt vi en stund og prata skit og kosa oss til månen kom frem og myggen begynte å lete etter det søte blodet mitt.

Mandag: Dette var kanskje en av de varmeste dagene hittil i år. Mamma og jeg gikk rundt Kroken, noe som er rundt én mil. Det var helt herlig å bare gå og snakke, kjenne den varme vinden i håret og sola kjærtegne nesetippen. Over alt luktet det av vår og sommer fra hegg og hvitveis. Dessuten så vi to huggormer som pilte over veien på jakt etter et berg å lade seg opp i sola.

Til middag laget vi scampi- og grillspyd, og jeg spiste til jeg nesten ikke greide å reise meg.

Senere på kvelden dro mamma og jeg på fisketur på jakt etter storørreten. Det ble ikke noe ørret på oss, men vi fikk se han danse ertende i overflaten etter myggen. Neste gang, kanskje.

Tirsdag: Min siste dag i Kongsberg ble tilbragt barføtters og med tilhørende solslikking på verandaen. Dro også en siste tur innom Tone og sa farvel til Skipe (mitt firbente gudbarn).

Det tok sin tid, med blant annet to forsinkelser fra Norwegian, men jeg kom meg omsider tilbake til Harstad, min kjære og Oscar.

Onsdag: Herregud. Jeg har så mye arbeid å ta igjen (ref. mitt gratis nettkurs som jeg skal være ferdig med i slutten av mai, aka nå). Dessuten kan jeg meddele at jeg har TRE hull i tennene (RIP) og er innkalt til Heimevernet.

Må nesten le. Hadde aldri trodd jeg kom til å bli innkalt, men jaggu skal jeg ikke til Setermoen i september. Det er over 7 år siden jeg var i førstegangstjenesten, så jeg er mildt sagt overrasket over å høre noe fra de nå, men det blir spennende!

Hvordan har din uke vært?

Tagger fra artikkelen

3 Comments

      • Jeg ble nå kalt inn i en alder av 26 og det var flere de som var eldre enn meg.
        Har ikke vert i forsvaret så kan ikke sammenligne med det. (et derfor jeg er i sivilforsvaret og ikke heimevernet)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.