Om å surfe i iskaldt vann

Foto: Suzy Hazelwood, Pexels.

Jeg har endelig kommet meg tilbake på skrivebølgen og har nå passert 10 000 ord – 50 000 ord igjen! Denne bølgen er ikke lett å surfe på, selv om jeg har skrevet mye før. Jeg mister alltid fotfestet rundt denne tiden i prosjektet, og passer jeg meg ikke kommer jeg til å havne under vann og svømme tilbake til land – slik jeg har gjort med mine tidligere prosjekt.

Jeg tror hemmeligheten er en god outline og planlegging av kapitler, som kan brukes som små livbøyer hvis jeg skulle falle uti igjen. Og det kommer jeg til å gjøre – flere ganger. Har allerede vært uti én gang på dette skriveprosjektet. Vannet er iskaldt …

Det går ikke så raskt som jeg hadde håpet, men jeg bruker veldig mye tid på å organisere hendelser, kapitler og å sørge for at tidslinjen er riktig. Det er mye pirkearbeid, spesielt fordi mine to protagonister er i hver sin tidslinje. Jeg har gått fra et svært fantasyprosjekt (ref. Den jævla boka) til en dystopisk fremtidsroman, og tenkte naivt nok at det ville bli enklere. Enklere på noen ting, ja, men alt i alt er all skriving vanskelig – uavhengig av sjanger. 

Å komme på en fortelling er ikke vanskelig hvis man bare har fantasien, men å skrive den fullt ut, holde seg balanserende på (skrive)bølgen og komme i land på andre siden med noe ferdig, det er vanskelig.

Det handler om å skape todimensjonale karakterer og beskrive en troverdig verden. En verden man tror på, som man blir sugd inn i, og det gjelder for alt man skriver. Jeg tror likevel at det som skiller en forfatter fra hobbyskriverne (som jeg selv er), er styrken til å drive historien fremover. Å komme på en fortelling er ikke vanskelig hvis man bare har fantasien, men å skrive den fullt ut, holde seg balanserende på (skrive)bølgen og komme i land på andre siden med noe ferdig, det er vanskelig. Det krever viljestyrke, sabla mye viljestyrke.

Derfor lurer jeg på: Er det noen andre der ute som også skriver på kveldstid, som kunne tenke seg en partner in crime, om så bare for å vite at noen andre også sitter der på kveldstid og forsøker å holde seg flytende. Send meg gjerne en melding. La oss prate!

Tagger fra artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.