Lydbokanmeldelse: Et helt halvt år av Jojo Moyes

anmeldelse-et-helt-halvt-år
Foto: Gaelle Marcel, Unsplash.
Hvem elsker vel ikke historier om kjærlighet og livet, og hvor vanskelig det kan være å forstå et annet menneske – spesielt hvis man elsker det.
7 Språk:
8 Historie:
4 Originalitet:
9 Troverdighet:
7

Lou Clark vet en god del. Hun vet hvor mange skritt det er fra bussholdeplassen og hjem. Hun vet at hun liker jobben sin på kafeen The Buttered Bun, og hun vet at hun kanskje ikke elsker kjæresten sin, Patrick. Det Lou ikke vet, er at hun snart kommer til å miste jobben, eller at hun er avhengig av å vite hva som venter rundt neste sving, for ikke å gå fra forstanden. Og alt dette skjer i løpet av et helt halvt år.

Will Traynor vet at motorsykkelulykken tok fra ham viljen til å leve. Han vet at alt føles veldig smått og meningsløst, og han vet nøyaktig hvordan han skal få slutt på det. Det Will ikke vet, er at det er like før Lou stormer inn i livet hans som et levende fyrverkeri.

Og ingen av dem vet at de kommer til å forandre hverandre for alltid.

Kilde: Goodreads

Tittel: Et helt halvt år / Me before you (2015)
Forfatter: Jojo Moyes
Sidetall: 495, hardcover. På lydbok: 15 timer og 12 minutter (storytel.no) #adlink
Utgiver: Cappelen Damm (Lydbok)
Sjanger: Roman.
Målgruppe: Voksne.
Språk: Norsk (lest opp av Liv Steen)

Visste du at Et helt halvt år også finnes på film?

En troverdig kjærlighetshistorie

Jeg er vanligvis ikke noe fan av kliss. I alle fall ikke sånn populærkulturkliss som havner på bestselgerlisten, og som garantert stinker av kjærlighet og alt som hører til under «kjærlighet gjør blind». Jeg simpelthen hater historier der protagonisten, gjerne en ung dame, blir hodestups forelsket i en mann, eller ikke greier seg uten vedkommende. Uten å røpe hva som er handlingen i denne historien kan jeg si at en del klisjeer enkelt ble forutsett relativt tidlig i boka – men det gjorde meg ikke noe. Det smerter meg litt å si det, men jeg lot meg snuske og pjuske med. Jeg falt hodestups og pladask i humoren, samspillet, de små sidehistoriene, og lot meg fascinere av en verden som var så fjern fra min egen.

Lydbok kan ha vært redningen

Ja, det er forutsigbart, men etter 15 timers opplesning med Liv Steens behagelige stemme kjente jeg faktisk et snev av savn da historien tok slutt. Den var liksom blitt en del av meg om mine daglige rusleturer ute, eller da jeg samlet sokkepar på badet, støvsugde eller laget mat.

Les også: Lydbokanmeldelse: Etter deg av Jojo Moyes

Når det er sagt vet jeg ikke om jeg hadde likt den så godt om jeg gjorde hvis jeg hadde lest den. Jeg har hørt andre klage på at den er treig og langtekkelig, og det kan jeg godt se for meg at jeg også hadde syntes hvis jeg fysisk skulle lest den.

Alt i alt, en flott fortelling om kjærlighet, livet og hvor vanskelig det kan være å forstå et annet menneske – spesielt hvis man elsker det.

 

Har du lest/lyttet til Et helt helvt år av Jojo Moyes? Hva er dine tanker?


PS: Kunne du tenke deg å prøve Storytel? Prøv gratis i 14 dager! (adlink)

Tagger fra artikkelen
,

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.