Topp 20 beste filmer på Netflix Norge

topp-20-beste-filmer-på-netflix
Mine topp 20 beste filmer på Netflix – med minimum 7,5 i IMDb-score!

Hvorfor i alle dager har jeg skrevet en liste som tar for seg topp 20 beste filmer på Netflix? Svaret er enkelt og greit: For at du skal slippe å lete etter de gode filmene!

Jeg skal ikke lyve. Det er mye shait på Netflix om dagan’. Samtidig er det mye bra. Strømmetjenesten har satset millioner av amerikanske grunker på å produsere Netflix-eksklusivt innhold. Totalt har Netflix 4.84 milliarder dollar i langsiktig gjeld, skriver serienytt.no Det er vel derfor de allerede i august i år annonserte at de kommer til å skru opp prisene på strømmetjenesten sin. Men i første omgang er det bare nye kunder som får justert opp prisen, skriver dinside.no

Men det er ikke strømmepriser dette innlegget skal handle om. Jeg, som storforbruker av strømmetjenesten, har sett en del på Netflix i mitt liv. Jeg har som sagt merket meg mye bra, og mye dårlig. For at du skal slippe å lete til øynene dine ramler ut og maten blir kald, så har jeg laget min helt egen topp 20-liste hvor jeg kommer med mine anbefalinger. Lista inneholder noen gode klassikere, must see-er og nye titler. Dessuten har ingen av filmene på lista under 7,5 i score på IMDb.

Skrivelisas topp 20 beste filmer på Netflix Norge-liste:

1. The Shawshank Redemption (1994, 9,3 IMDb): Denne er faktisk nylig (mai 2017) lagt ut på Netflix-Norge. The Shawshank Redemption, eller Frihetens Regn, handler om en mann ved navn Andy, som etter å ha blitt feilaktig dømt for mord, starter sitt nye liv i fengselet Shawshank hvor han knytter tette bånd til en eldre medfange ved navn Red. Jeg var ganske ung da jeg så denne filmen for første gang, og jeg husker fortsatt følelsen jeg satt med da filmen var over. Dette er en must see!

2. Fight Club (1999, 8,8 IMDb): Den kronisk søvnløse Jack møter den opprørske Tyler Durden, og sammen danner de et rensende, men brutalt undergrunnsamfunn.

3. Forest Gump (1994, 8,8 IMDb): Forrest Gump er filmsuksessen som ble et fenomen. Forrest – en helt vanlig mann hvis enkle uskyldighet kom til å påvirke en hel generasjon.

4. Black Swan (2010, 8,0 IMDb): Den ambisiøse ballerinaen Nina får hovedrollen i “Svanesjøen”, men hun begynner snart å føle at stjernedrømmen hennes trues av en konkurrent.

5. American History X (1998, 8,5 IMDb): Du har kanskje sett filmen i historietimen på skolen? Ikke? Da er denne grusomheten noe du bør ha på “Sett-lista” di. Synopsis: “En nynazist blir fengslet for mord, og kommer ut som en ny mann. Men kan han forhindre at broren følger i samme fotspor?”

6. Memento (2000, 8,5 IMDb): Som storfan av regissør Christopher Nolan er Memento en klassiker du bør få med deg. Filmen handler om en manns søken etter seg selv og personen som voldtok og myrdet konen hans. Dette er en thriller du ikke greier å skru av!

7. American Beauty (1999, 8,4 IMDb): Ved første øyekast er de et helt ordinært ektepar, men gnisningene i parforholdet utløser en storm av endringer i det tilsynelatende perfekte nabolaget. Legg også merke til et legendarisk soundtrack!

8. Jakten (2012, 8,3 IMDb): Denne er bare helt grusom. Grusom men fantastisk bra! Filmen handler om en lærer som blir feilaktig anklaget for pedofili av en student. Filmen ble også nominert til beste fremmedspråklige film ved Oscar-utdelingen i 2014.

9. Blood Diamond (2006, 8,0 IMDb): Enda en Leo-filmfavoritt for min del. Synopsis: I krigsherjede Sierra Leone tilbyr en diamantsmugler å gjenforene en lokal fisker med familien sin i bytte mot den enorme edelstenen han har funnet.

10. To the Bone (2017, 8,3 IMDb): Denne filmen har jeg snakket om på bloggen tidligere. Se hva jeg synes her.

11. Der Untergang (2004, 8,3 IMDB): Russisk fremrykking bærer bud om at Berlin og Det tredje riket nærmer seg slutten. I en bunker i Berlin vil en svekket og syk Adolf Hitler sette inn en motoffensiv.

12. Den fabelaktige Amelie fra Montmartre (2001, 8,4 IMDb): Dette er et skikkelig mesterverk av fransk film. Synopsis: “Amélie finner en samling av leker og suvenirer bak en gulvlist i leiligheten sin. Fasinert forsøker hun å finne den opprinnelige eieren.”

13. Apocalypto (2006, 7,8 IMDb): Slutten på mayasivilisasjonen er bakteppet for dette actioneventyret rett før Spanias erobring av Mexico og Sentral-Amerika.

14. Catch Me If You Can (2002, 8,1 IMDb): Basert på en ekte hendelse og med stjerner som Leonardo Dicaprio og Tom Hanks er dette en film det er vanskelig å ikke like.

15. Sherlock Holmes (2009, 7,6 IMDb): Robert Downey Jr. spiller den legendariske detektiven Sherlock Holmes i denne Guy Ritchie-regisserte versjonen av Sir Arthur Conan Doyles detektivserie.

16. Gutten og jernkjempen (1999, 8,0 IMDb): Denne så jeg i sin tid på VHS – gammel er den! Filmen handler om ni år gamle Hogarth som finner en enorm, desorientert robot av ukjent opphav. Gutten og jernkjempen danner et sterkt vennskap, men vennskapet deres byr på utfordringer.

17. Zootopia (2016, 8,1 IMDb): En av de få barnefilmene på lista mi, men denne er absolutt verdt å se – selv for voksne!

18. Sully (2016, 7,5 IMDb): Kort tid etter avgang krasjlander et Airbus 320-fly på Hudsonelven. Det er ingen omkomne, men kapteinen blir gransket og må takle medias søkelys.

19. Into the Wild (2007, 8,1 IMDb): Ikke en av mine favorittfilmer, men absolutt verdt å se. Into the Wild handler om en ung mann som gir opp en behagelig tilværelse til fordel for friheten. Ferden ender i Alaskas villmark hvor han møter sin største utfordring.

20. Dagboken (2004, 7,9 IMDb): Klassisk grinefilm som jeg både hater og elsker. Synopsis: “To unge elskere rives fra hverandre på grunn av krig og klasseforskjeller i 1940-årene i denne bearbeidingen av Nicholas Sparks bestselgende roman.”

Hvor mange av filmene har du sett på min “Topp 20 beste filmer på Netflix”-liste? Kommenter gjerne!

prøv-storytel-gratis-i-30-dager

Tagger fra artikkelen
,

16 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.