Lydbokanmeldelse: Morgengry av Sarah Jio

Foto: pexels.com
Morgengry av Sarah Jio veldig letthørt og fungerer som herlig "bakgrunnsstøy".

3,8/10

5 Språk
4 Historie
3 Originalitet
3 Troverdighet
3.8

Ada forsøker å komme til hektene igjen etter en tragisk hendelse, og bosetter seg på en husbåt i Seattle. Her oppdager hun en kiste som har tilhørt Penny, en nygift kvinne som bodde der femti år tidligere. Ada blir nysgjerrig, men ingen ønsker å snakke om kvinnen som en dag bare forsvant sporløst. Hun begynner å grave i saken, og de to historiene veves sammen til en uforglemmelig fortelling.

Tittel: Morgengry (2014)
Forfatter: Sarah Jio
På lydbok: 10 timer og 08 minutter (storytel.no) #adlink
Utgiver: Cappelen Damm (Lydbok)
Sjanger: Happytears
Målgruppe: Voksne
Språk: Norsk (lest opp av Hedda Sandvig)
morgengry-av-sarah-jio
Morgengry av Sarah Jio. Foto: Cappelen Damm.

Les også: Lydbokanmeldelse: De syv søstre av Lucinda Riley

Morgengry av Sarah Jio går ifølge Storytel under kategorien “happytears”, men historien rørte ikke ved noe spesielt i meg. Plottet er enkelt, noe som gjør den relativt lettlest/letthørt:

1) Vi har en protagonist fra fortiden og en fra nåtiden. Disse personene skjer det noe trist med, og på en eller annen måte hører historiene deres sammen … gjesp

2) Begge opplever intens kjærlighet.

3) Lykkelig slutt.

4) Gjenta.

Skal jeg tro flere av de andre anmeldelsene av boka som er gjort blant brukerne på Goodreads virker det som samtlige av bøkene til Jio følger denne oppskriften, noe som gjør at jeg mest sannsynligvis ikke kommer til å lese bok nummer to av denne forfatteren. Storyen er relativt likt satt opp som bøkene til Lucinda Riley, men jeg synes Riley er bedre – flinkere til å skape moment, fremdrift og en følelse av tilknytning til protagonistene.

Og for all del – styr unna hvis du er allergisk til klisjeer, eller får utslett av forutsigbare plott med happy endings.

Letthørt bakgrunnsstøy

Når det er sagt er Morgengry av Sarah Jio veldig letthørt og fungerer som herlig “bakgrunnsstøy”. Gjerne til oppgaver som er kjedeligere enn selve boka, f.eks. å pare sokker, brette eller henge opp klær. Tenker du å lytte til boken har forteller Hedda Sandvig en fantastisk fortellerstemme som er behagelig å høre på. Sånn sett gjør det boken perfekt å lytte til når en skal legge seg og sove.

Ønsker du en fin kjærlighetshistorie som går i bedagelig tempo er dette boken for deg. Ønsker du det samme, bare med mer innhold og litt mer futt kan jeg anbefale serien til Riley. Og for all del – styr unna hvis du er allergisk til klisjeer eller får utslett av forutsigbare plott med happy endings.

Har du lest/lyttet til Morgengry av Sarah Jio? Hva er dine tanker?

prøv-storytel-gratis-i-30-dager
Tagger fra artikkelen
,

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.