Beste serier å se på Netflix (mens du spiser middag)

fem-serier-å-se-på-netflix-mens-man-spiser-middag-header
Jepp, jeg har skrevet et blogginnlegg om de beste seriene du kan se på Netflix mens du spiser middag – så slipper du å lete til maten blir kald. Værsågod.

Rekk opp hånda hvis dette høres kjent ut: “Jeg vet ikke, bare sett på noe du”, eller “Jeg orker ikke lete. Maten blir kald.” I say: No more cold food! Middag og serier er alt for ålreit til å bli ødelagt av at du skal lete etter noe å se på, enten om du er alene eller sammen med din utkårede Netflix n’ dinner-venn.

Som det matspisende sofatrollet jeg er har jeg snart sett ut det som er verdt å se på Netflix av serier, og sånt blir det topp fem-liste av (i tilfeldig rekkefølge selvfølgelig).

New Girl (2011–) 7,7/10 (IMDb)

Min rating: ✭✭✭✭✭✩
Antall sesonger: 6 (jeg har sett 6/6).
Sjanger: Komedie.

Er du som jeg som har sett ut alt av Modern Family, vel, da er New Girl en god “erstatning”. Søte, fine og herlige Zooey Deschanel har hovedrollen i komedien om en ung kvinne som flytter inn hos tre mannfolk. Dette er en utrolig morsom, koselig og underholdende serie som er lett å fordøye (pun intended) samtidig som du spiser middag. Passer for deg som liker: Friends, Modern Family, HIMYM og Big Bang Theory.

Beste-serier-aa-se-paa-Netflix-naar-du-spiser-middag-New-Girl
Foto: New Girl, FOX, youknowyoulovefashion.com

Rick and Morty (2013–) 9,3/10 (IMDb)

Min rating: ✭✭✭✭✭✩
Antall sesonger: 3 (jeg har sett (2/3).
Sjanger: Animasjon, adventure, komedie.

Første jeg tenkte da jeg så serien for første gang var: Oi, dette er veldig sånn “Back to the future”, og det hadde jeg veldig rett i. Serien om Rock and Morty handler kort og godt om en gal, alkoholisert bestefar og professor, Rick, som tar med seg barnebarnet sitt Morty, på sprø oppdagelsesreiser til andre univers og dimensjoner. Intet mindre. Serien er morsom, unik, helsprø og en smule grov. Passer for deg som liker The Simpsons, South Park, Family Guy o.l.

beste-serier-aa-se-paa-mens-man-spiser-middag-rick-and-morty
Foto: ign.com

Modern Family (2009–) 8,4/10 (IMDb)

Min rating: ✭✭✭✭✭✭
Antall sesonger: 8 (jeg har sett (8/8).
Sjanger: Komedie, romantikk.

En av de mest prisbelønte komiseriene fra det siste tiår – selvfølgelig måtte Modern Family med på lista! I serien følger vi en typisk amerikansk familie gjennom deres hverdag med både oppturer og nedturer. Humoren i denne serien er både smart og fantastisk på kornet, og du kommer garantert til å finne den karakteren du kan identifisere deg med. Jeg er en blanding av Phil og Claire, 40/60. Hva med deg? Serien passer for deg som liker Friends, Modern Family, HIMYM, New Girl og Big Bang Theory.

fem-serier-aa-se-paa-netflix-naar-du-spiser-middag
Foto: imgur.com

Black Mirror (2011–) 8,9/10 (IMDb)

Min rating: ✭✭✭✭✭✩
Antall sesonger: 4 (jeg har sett (4/4).
Sjanger: Drama, sci-fi, thriller.

Etter første episode jeg så av Black Mirror hadde jeg helt hakeslepp. Dette var noe av det sprøeste jeg hadde sett, og jeg kunne ikke forstå hvordan neste episode skulle bli. Første episode var relativt konkluderende, kan man si. Men så forsto jeg etter hvert at hver episode var som ei slags novelle, hvor teknologi og dens mørke bakside står i høysetet gjennom hver episode. Vanligvis ville nok ikke en serie som dette komme på en middags-liste, men fordi det er ny historie for hver gang så krever det ikke hundre prosent av oppmerksomheten din – selv om du absoutt bør følge med! Passer for deg som liker Stranger Things, Lost, West World og The Walking Dead.

topp-fem-serier-å-se-på-netflix-mens-man-spiser-middag-black-mirror
Foto: thefederalist.com

The 100 (2014–) 7,8/10 (IMDb)

Min rating: ✭✭✭✭✭✩
Antall sesonger: 5 (jeg har sett (4/5).
Sjanger: Drama, sci-fi, mystery.

Jeg elsker sci-fi blandet med postapokalypse, og dette er intet unntak. 97 år etter en ødeleggende atomkrig vender 100 overlevende tilbake fra romstasjoner som var i bane rundt jorden under krigen. Serien startet som en klassisk b-serie, men har etter hvert med økende popularitet, også fått med i budsjett – noe som synes godt i siste sesong! Passer for deg som liker The Walking Dead, Under the Dome, Lost og Orphan Black.

topp-5-serier-aa-se-paa-netflix-the-100
Foto: seriable.com

Har du noen andre tips til Netflix-serier å se på mens en spiser? Kommenter gjerne!

Tagger fra artikkelen

16 Comments

 • Netflix & dining er jo livet <3 neida, hehe, men det skjer relativt ofte at det forekommer i livet mitt. Takk for tips! Har sett de fleste på denne lista, men ikke Black Mirror enda.

  • Ja ikke sant Jeg er i alle fall sånn at jeg liker å slå to fluer i en smekk på det området. Du bør absolutt se Black Mirror!

 • * 13 reasons why, 13 gode grunner: tar opp viktige tema og er generelt bra!
  * Orange is the new black
  * Orphan black: men bare første (og litt andre) sesong, for etter det blir den kjip
  * How to get away with murder
  * American Horror Story: Ikke mens man spiser middag da…
  * SHAMELESS! Er den desidert beste serien ever! (Ihvertfall den amerikanske, synes jeg)
  Jeg har ikke no liv, så har sett så insane mye… men her fortsetter lista:
  * Sense 8 var amazing!
  * RuPauls Drag Race: Kan bli slitsomt i lengden, så den må jeg ha litt pause fra innimellom, men ellers veldig gøy.
  * You, me, her! : veldig søt, men for få episoder 🙁 Venter på mer
  * Stranger Things
  * The OA var også amazing!
  * Og The Black List.

  Men Shameless er min absolutte favoritt!

  • Aaah, Tuva, jeg er så enig med deg på mange av punktene – men ikke som middagsserier. De er, i alle fall for meg, alt for heavy og mye å følge med på. Jeg må ofte se ned på maten når jeg spiser, og det synes jeg det ikke er rom for verken på The OA eller Stranger Things, eller 13 reasons why for den saks skyld. Men, du lista di har inspirert meg til å skrive et nytt innlegg. Tenker kanskje et innlegg som tar opp “Beste spenningsserier”, eller noe. Hva tror du om det? 🙂

 • Jeg er ikke så oppdatert på hva som ligger på Netflix, men kan anbefale Younger på TV2 Sumo! Lett underholdning om 40 år gamle Lisa som må utgi seg for å være i midten av tjueårene for å få innpass i arbeidslivet. Episodene er 20-25 min lange og perfekte til middagsspising.

  Og serien Boys på NRK nett-TV. Svensk serie om gutter/menn på vei inn i voksenlivet. For alle som likte Unge lovende, Skam og Girls.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.