Topp 10 beste serier på Netflix

topp-10-beste-serier-på-netflix
Hvilke serier på Netflix Norge er dine favoritter?
Hvor mange av disse seriene har du sett?

Det er blitt enormt mange fete serier på strømmetjenesten Netflix, og det blir stadig flere. Her er mine topp 10 beste serier på Netflix Norge!

Tidligere i år rundet strømmegiganten over 100 millioner abonnenter og i løpet av det første kvartalet omsatte Netflix for 2,785 milliarder dollar og kunne registrere et overskudd på 66 millioner dollar. Det er omtrent 50 prosent høyere enn tilsvarende periode i fjor, skriver itavisen.no

Dette overskuddet har brukerne fått merke, for nå virker det som om Netflix mer og mer kommer til å satse på egne produkter, herunder Netflix Original. Fra før av har de hatt stor suksess med Orange is the New Black, Stranger Things og The Mist. Dette betyr at strømmetjenesten mer og mer tilpasser seg oss – strømmepublikumet – og det betyr mer seriesnadder på deg og meg.

Topp 10 beste serier på Netflix:

– i rekkefølgen etter IMDB-score

1. Breaking Bad (9,5 IMDb)

Har du ikke fått med deg Breaking Bad så er det bare å avlyse alle planene for helgen i minst tre uker fremover og “binge watche” til du stuper. Breaking Bad handler (kort fortalt) om en kreftsyk kjemilærer som slår seg sammen med en tidligere elev for å produsere og selge metamfetamin. Hvorfor? For å sikre familiens fremtid når han går bort.

Les også: Topp 20 beste filmer på Netflix Norge

2. The Haunting of Hill House [NY] (9,0 IMDb)

Glad i skrekk? Da er dette serien for deg. The Haunting of Hill House er en dyster, mørk og skrekkslagen serie som får det til å gå kaldt nedover ryggen på en. I tillegg til å inneholde klassiske jump scares, og et skremmende godt lydspor, har serien i tillegg en god historie å fortelle. Følger du ekstra godt med kanskje du finner noen easter eggs i serien og? Skaperne bak serien har nemlig gjemt forskjellige skikkelser/spøkelser rundt om i de ulike episodene, og følger du godt med kanskje du får øye på dem?

3. Black Mirror [NY] (8,9 IMDb)

Dette var en seriefavoritt hos meg lenge. Lenge. Black Mirror er en mørk serie med moral, som ofte får deg til å grøsse. Det er en ny story for hver episode, men alle med samme røde tråd – har vi latt teknologien gå for langt?

4. Broen (8,6 IMDb)

Er du glad i Svensk krim er denne serien et MUST å se. Broen har i tillegg en kvinnelig protagonist ved navn Saga Norén, og det er et navn du ikke kommer til å glemme med det første. Tro meg. Da en kropp blir funnet på broen mellom Danmark og Sverige, faller saken i begge landenes jurisdiksjon, og etterforskerne må samarbeide for å finne morderen.

5. Homeland (8,4 IMDb)

Enda en serie med en skikkelig badass dame. Møt Carrie Mathison, en CIA-analytiker som forsøker å bekjempe terror samtidig som hun sliter med både mentale og familierelaterte problemer. Dette er også en serie med flere sesonger, så her har du mange timer med god – og spennende – underholdning.

6. How I Meet Your Mother (8,4 IMDb)

Dette er en klassiker, på høyde med Friends og Modern Family, og er et must å se om du er en sucker for feel good- og putetv. Bli med inn i Teds episke leting etter sin sjelsfrende, som fortelles gjennom timer med tilbakeblikk. Det er rett og slett Teds fortelling om til barna sine om hvordan han møtte moren deres.

Les også: Er Netflix’ Ozark nye Breaking Bad?

7. Orange is the New Black (8,2 IMDb)

Hvordan er det egentlig i et kvinnefengsel? Vel, det får du vite i serien om den privilegerte Piper Chapman som ender opp i et kvinnefengsel da en forbrytelse fra fortiden innhenter henne. Livet bak murene er ikke lett, og i alle fall ikke når man kommer fra New Yorks beste strøk. Det blir en brå overgang for Piper som er nødt til å lære spillereglene til de innsatte, som hun ellers aldri ville omgått med.

8. Lillyhammer (8,1 IMDb)

Det er umulig å ikke bli stolt som nordmann når denne serien har hele 8,1 i score på IMDb. Manuset er herlig og blander erkeamerikansk mafiakultur inn i norske, naive omgivelser, og det er helt herlig å få være med på reisen til Frank Tagliano i hans søken på å bli bittelitt norsk. Men hvorfor i alle dager drar han til Norge, og Lillehammer? Vel, som en del av et vitnebeskyttelsesprogram får han mulighet til å begynne på nytt hvor som helst i verden, og valget faller på OL-byen.

9. The 100 (7,8 IMDb)

Elsker du science fiction og rykende fersk postapokalypse blandet med en liten dæsj fantasy, ja da er The 100 serien for deg! Det har vært fint å få være med på å se hvordan denne serien har blomstret fra en klar C-serie (budsjettmessig) til å havne nesten helt i toppsjiktet rundt siste sesong. Dette er settingen: Et århundre etter at Jorden ble ødelagt av en kjernefysisk katastrofe, sendes 100 beboere fra en romstasjon til planeten for å finne ut om den er beboelig.

Les også: Beste serier å se på Netflix (mens du spiser middag)

10. New Girl (7,7 IMDb)

Er du som jeg, som liker å se på serier mens du spiser? Da er New Girl en serie du kommer til å elske! Jessica, som jobber med å komme over et brudd, flytter inn med tre single gutter som alle er mer enn villige til å hjelpe. Dette blir starten på tre fantastiske vennskap og et noe innviklet kjærlighetsdrama. Sett bort ifra alt det, vil du ha en serie å le med – og av – er dette serien for deg. Putetv delux!

Hvilke Netflix-serier er på din topp 10 liste?

Tagger fra artikkelen

8 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.