Q&A – svar på bloggens andre spørsmålsrunde

Foto: Marcus Lien Gundersen.
Skulle du ønske du var berømt, og når skal vi lage sutreklubben for Harstad-losers? Her er svar på spørsmålene deres på bloggens andre Q&A-runde!

Først og fremst må jeg si tusen takk til alle som har sendt inn spørsmål til meg, både på bloggen, Snapchat og på pm. Utrolig stas! Jeg har gledet meg hele uka til å svare på spørsmålene deres, og nå er dagen endelig her!

Les også: Q&A – svar på bloggens første spørsmålsrunde

Hvordan ser din “perfekte dag” ut?

En perfekt dag for meg ville vært å våkne opp uthvilt uten smerter, spise en god frokost og dra ut på et eventyr! Sånn sett er en ”perfekt dag” gjerne synonymt med nye inntrykk, enten om det er gjennom mat, drikke eller opplevelser.

Skulle du ønske du var berømt? I så fall på hvilken måte?

Hadde jo vært moro å være bestselgende forfatter, da!

Hva verdsetter du mest i et vennskap?

Gjensidig tillit, evnen til å være ærlige med hverandre og ha latterkramper som får øynene til å renne av gledestårer.

Foto: priv.

Har du en drøm du ikke har turt å følge? I så fall, hvorfor ikke?

Alltid drømt om å synge i et band. Den drømmen har jeg aldri fulgt fordi jeg verken er god eller tøff nok.

Dine topp 3 apper?

Apper som jeg bruker mest? Det blir dessverre et standard og kjedelig svar: Facebook, Instagram og Snapchat. Men, hvis du lurer på om jeg har tre apper å anbefale? SoundCloud (musikk- og podcastapp) er et must for alle podcastelskere, Clash Royale (tower defence-spill) får tiden til å gå og Storytel (lyd- og e-bokapp) gjør både husvask og sokkebretting ganske ok. Klikk her for å prøve Storytel gratis i 14 dager (#adlink).

Beste og verste bok?

Brødrene Løvehjerte og January (Calendar Girl, #1).

Hva er det beste med å bo i Nord-Norge?

Lyset.

Foto: priv.

Hva er det verste med å bo i Nord-Norge?

Mangelen på lyset og familiesavn.

Hvilken kjendis ser du opp til? Har du et idol?

Jeg har vel kanskje ikke et klassisk ”idol” som jeg ser så veldig opp til, men jeg lar meg inspirere av mange mennesker til daglig. Jeg er veldig inspirert av Maries måte å blogge på, Linns evne til å være en stemme der andre holder kjeft, Tegnehanne og Jenny Jordahl (Livet blant dyrene) sine evner til å beskrive den humoren jeg ikke kan sette ord på, og Siri Pettersens pågangsmot som forfatter. Når det kommer til fiktive karakterer blir jeg alltid veldig inspirert av sterke, kvinnelige protagonister, og en karakter som jeg alltid kommer tilbake til der er Lara Croft.

Hvis du hadde 1 dag igjen å leve, hva ville du gjort?

Invitert alle jeg er glad i til en stor fest med god mat og drikke.

Hva gleder du deg til?

Å ta min neste tatovering! 7. november kan ikke komme fort nok.

Hvilken kvinnelig karakter i TV/film/bok liker du aller best – hvorfor?

Jeg er superfan av Lara Croft, som nevnt tidligere, men skal jeg nevne en annen karakter tror jeg det må bli Ciri fra The Witcher, eller female Shepard fra spillserien Mass Effect. Felles for alle disse damene er at de er seg selv, er uavhengige og sterke damer som ikke lar seg pille på nesen av noen eller noe – uansett mann eller monster.

2015: Utkledd som Ciri fra spillet The Witcher. Marcus er utkledd som en zombie. Foto: priv.

Har du alltid likt å skrive?

Jepp! Skrevet siden før jeg kunne skrive. ”Tvang” mamma til å skrive ned historier jeg hadde på lur, også tegnet jeg bilder til etterpå.

Hvordan går det med skriveprosjektet ditt?

Jævlig dårlig. Jeg har tatt tre (korte) titter på det dette året og kommet frem til at ting henger ikke på greip. Må nok skrive om alt, men gjenbruke en del av karakterene og storylinen.

Hva er ditt beste tips til noen som vurderer å bli med på NaNoWriMo?

Bare gjør det, som Nike så pent sier på engelsk. Folk tenker at man må planlegge så mye, men det er feil. Det viktigste du kan gjøre er å sette av én og en halv time om dagen til skriving – det er det du trenger for å skrive dine daglige ord. Gjør du det greier du NaNoWriMo uten problemer. Med andre ord – bare bestem deg for å gjøre det!

Hvilke to ting vil aldri komme inn i kjøleskapet ditt?

Nå har jeg kjøleskap med en annen person som tilfeldigvis liker ting jeg avskyr, men hadde det bare vært opp til meg ville svaret vært brunost og prim.

Hvilke arbeidsverktøy greier du deg ikke uten?

Word.

Har du noen tatoveringer?

Jepp! En sværing over ribbeina.

Når kommer du til Oslo???? <3 <3 <3

Kommer 7. november, men da er jeg nok ganske opptatt med å få blekk på kroppen. Er lov til å titte innom med litt blodsukkerstabiliserende, da!

Hva vil du si er dine hjertesaker her i livet?

Utryddelse av hverdagssexisme, økt status for katter som kjæledyr og feminisme.

Foto: priv.

Kunne du noen gang blitt vegetarianer eller veganer?

Ja, men da måtte jeg hatt bedre tid og en større interesse for matlaging. Ev. hvis jeg var rik, slik at noen bare kunne lagd all maten til meg hver dag. Det hadde jo funka.

Hva liker du best med Harstad?

Nærheten til havet og skogen – det beste fra to verdener.

Hvilke mål og ambisjoner har du i årene som kommer?

Det var denna jævla boka mi da …

Hva er du mest stolt av?

Å ha vunnet Sunn Fornuft-prisen ”Årets blogginnlegg 2016”.

Hvordan møtte du din kjære?

Vi møttes på skole i Southampton da vi begge tok en bachelor i reklame. Ingen av oss skulle ha kjæreste, men likevel endte vi opp med kjærester begge to – noe jeg er sjeleglad for.

Foto: priv.

Kunne du tenkt deg flere dyr en dag?

Ja! Hadde det vært opp til meg hadde vi hatt både undulat, froskeakvarium, hamster og bikkje. Dessuten kunne jeg tenke meg en bestevenn/lady til Oscar.

Hvor vil du helst bo i hele verden?

Det er egentlig samme hvor i verden jeg bor så lenge jeg ikke er alt for langt unna familie og venner + at jeg kan ha en jobb jeg trives med. Hvis jeg kunne bestemme hvor alle jeg er glad i skulle bodd hadde det jo ikke vært feil med ei litta’ bungalow på Maldivene.

Er det noe du har gjort som du angrer på?

Ja, masse. Angrer spesielt på at jeg ikke gikk medier og kommunikasjon på videregående. Jeg hadde karakterer til det, men valgte å gå der vennene mine skulle være.

Hva tenker du er det viktigste å formidle til dagens ungdom?

Oi, det viktigste? Det er et vanskelig spørsmål. Det er så mye som er viktig! Hvis jeg må trekke frem én ting så må det kanskje være dette med at nei betyr nei, og at det er du som bestemmer over egen kropp – ingen andre.

Hvordan har du det?

Jeg har det ok. Det som trekker ned nå for tiden er at jeg har så mye vondt i kroppen. Er heldigvis i dialog med lege, så håper vi finner ut av det en gang.

Når skal vi lage sutreklubben for Harstad-losers?

, med en gang!

Hvordan takler du å både jobbe med sosiale medier og tekst, og å drive med det på fritiden? Er interessert i både erfaringer og praktiske tips!

Til tider er det ekstremt slitsomt. Hjernen føles på en måte uttørket. Mitt beste tips er å være flink til å ta skjermpauser, og enda flinkere til å slappe av. Jeg synes det hjelper med miljøskifte – å komme seg ut, være på havet eller lese/lytte til ei bok. På en måte tvinge hjernen til å tenke fremover og på noe annet.

Hva slags katt har du, og hvordan har du fått den til å gjøre så mange triks?

Det er en abyssiner, som tilhører de eldste rasekattene i verden. Navnet indikerer et etiopisk opphav, men forskerne tror med bakgrunn i den spesielle pelsen at den egentlig kommer fra Sørøst-Asia (Pakistan). Jeg har fått han til å gjøre triks akkurat på samme måte som man gjør med en hund – ros, motivasjon, stimulering og en stor porsjon tålmodighet.

Foto: priv.

Hvilke tre sanger er dine favorittsanger om høsten og hvorfor?

Jeg hører (stort sett) på det samme hele året, men om høsten blir det kanskje litt mer filmmusikk? Kan anbefale nyeste soundtrack-et til Blade Runner 2049 hvis en ønsker å komme inn i en litt mørk, dyster og historisk stemning. Det er jo science fiction rett i hjerterota.

Høst betyr oppstart av serier, hvilken har du gledet deg mest til?

Stranger Things! Herregud som jeg gleder meg!

Nå som året nærmer seg slutten hvilken konsertopplevelse imponerte deg mest?

Var på en intimkonsert med Susanne Sundfør i juni. Det var ganske rått. Den dama har en helt fantastisk stemme!

Hvis du vil være med på fotoshoot en gang, har du noen preferanser på hvilken type shoot det skal være? Og når tror du vi kan få til en slik shoot? (høhø)

Åååh gjett om a! Jeg kunne tenke meg en fotosession med sånn Dragon Age-feeling. Vet ikke helt hvordan vi skal få til det, men hvor kult hadde ikke det vært?? Jeg skal nedover i november, men har shitstram timeplan. MEN, tenker å komme en gang i jan/feb 2018. Burde greie å få til noe da?

Tagger fra artikkelen

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.