Ukeslutt #32

ukeslutt-32-to-the-bone
Skjermdump: Netflix på YouTube.
Denne uka har jeg fått gåsehud på øreflippen (yep, it's a thing), og jeg har hørt ferdig "Perlen som sprengte skjellet" – bare for å nevne noe.

Heya, godtfolk! Etter å ha forhørt meg litt rundt har jeg kommet frem til at jeg ønsker å innføre en fast spalte. Valget falt til slutt på en slags ukesluttanbefaling, som jeg har valgt (så “kreativt”) å kalle “Ukeslutt”. Her vil jeg kommer med anbefalinger på alt fra spill, apper, bøker, lydbøker, filmer og serier, til fine tekster eller annet sosiale medier-snacks.

Hva tenker du om dette? Kom gjerne med ønsker på ting jeg kan holde ekstra godt utkikk etter!

Ukeslutt #32

  • Spillet Hellblade, som ga meg gåsehud på øret (jepp, det går an) da jeg så traileren til spillet. Dette ser så fantastisk flott ut, men også sykt skremmende. Spillet skal, ifølge ulike anmeldelser jeg har lest, inneholde en del elementer som gjør spillet både nervepirrende og nifst. Jeg er ikke sånn superfan av nifse spill (liker ikke å dø), men dette så helt utrolig ut! Største wow-faktor for meg ble likevel nyheten om at spillet automatisk sletter saven din hvis du har dødd for mange ganger. Veldig ålreit da hvis du hadde en save på 200 timer.
ukeslutt-32-hellblade
Skjermdump: Boss Fight Database på YouTube.
    • kWins’ #Ettersnakk av KEDI – som dessuten alle katte- og/eller dyreelskere bør se. Dette er en nydelig, tyrkisk dokumentar som skildrer livet til noen av gatekattene i  Istanbul og menneskene som tar vare på dem. Dokumentaren er faktisk blitt årets fenomen i USA innen dokumentarfilm, og er der til nå den tredje største fremmedspråklige dokumentaren noensinne.

  • Boka “Perlen som sprengte skjellet”, av Nadia Hashimi. Jeg lyttet til boka på Storytel (adlink for å prøve 14 dager gratis), og det var både fint og forferdelig på samme tid. Fint fordi jeg lærte utrolig mye om et kulturfenomen som kalles for bacha posh*, og forferdelig fordi det er så mange kvinner i verden som har det helt JÆVELIG. Alt i alt ville jeg nok gitt denne 5,5/10.
  • Ifølge 730.no vil det snart komme 67 (!!!) nye emojis, blant annet: Bedrøvet bæsj, skallet hode og rødt hår. Selv gleder jeg meg ekstra til lamaen. Den trenger jeg virkelig.
  • Netflix Original-filmen “To the bone” (IMDb: 7,0). Fy flate for en vond og fin film. Likevel gjorde det mest vondt. Vondt langt inni hjertet mitt. Trigger warning: Inneholder sterke bilder og scener som gir et innblikk i hvordan det er å leve med en spiseforstyrrelse.

 

*Bacha posh: «Kledd som en gutt» på dari. På pashto er uttrykket alakaana. Det det i praksis betyr er at en av jentene i familien blir valgt ut til å være gutt og deretter kler seg og oppfører seg som en gutt i alle deler av hverdagen.

Tagger fra artikkelen
, , , ,

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.