Lydbokanmeldelse: Sandmannen av Lars Kepler

lydbokanmeldelse-sandmannen
Foto: Harpal Singh, Unsplash.
Liker du serier som «Broen», «Springflo», eller «Hannibal Lecter», vil du mest sannsynlig elske historien om Sandmannen i Keplers serie om Joona Linna.
8 Språk
8 Historie
5 Originalitet
8 Troverdighet
7.3

En kald vinternatt i Stockholm blir en ung mann funnet gående på en jernbanebro. Han har legionærsyken og er sterkt nedkjølt. På sykehuset oppdages det at mannen ble erklært død for sju år siden. Han var et av seriemorderen Walter Jureks siste ofre før Jurek ble arrestert av kriminaletterforsker Joona Linna. Jurek ble dømt til psykiatrisk behandling og total isolasjon.

Hvor har den unge mannen befunnet seg i alle disse årene? Hans uventede vitnesbyrd betyr at den gamle saken må gjenopptas. Og det haster. Noen må vinne seriemorderens tillit.

Med sin fjerde thriller overgår Lars Kepler alle forventninger.

Tekstkilde: bokelskere.no

Tittel: Sandmannen (2013)
Forfatter: Lars Kepler
På lydbok: 11 timer og 06 minutter (storytel.no) #adlink
Serie: Del 4 i Joona Linna
Utgiver: Cappelen Damm (Lydbok)
Målgruppe: Voksne.
Sjanger: Krim.
Språk: Norsk (Ivar Nergaard)

Groteske skildringer og krydret språk

Som jeg har uttalt tidligere, jeg liker ikke krim, men denne boka elsket jeg! (Jepp, føler meg en smule hyklersk). Selv om jeg begynte i feil rekkefølge i serien om Joona Linna (begynte likeså greit med siste boka jeg), så føler jeg ikke at jeg har gått glipp av noe, eller at det ødela for mitt inntrykk av boka – snarere tvert imot!

Forfatter(ne) Lars Kepler, eller bør jeg heller si ekteparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril, har en fantastisk skrivestil som jeg ble forelsket i fra første stund. Språket er sterkt krydret – akkurat slik jeg liker det! Groteske skildringer, sterke troverdige dialoger og mørke rom i mennesket som sjeldent er mer i lyset enn i denne boka.

Sandmannen er en sterk historie om svik, tap, ensomhet, lengsel, om å være fortapt i seg selv, finne håp, miste det igjen og bli sterkere enn noen gang. Boka passer spesielt godt for deg som liker serier (TV) som «Broen», «Springflo» og «Hannibal Lecter» (Netflix series).

Har du lest/lyttet til Sandmannen av Lars Kepler? Hva er dine tanker?


Denne boken har jeg lyttet til ved hjelp av lydbokappen Storytel. Kunne du tenke deg å prøve lydbokappen? Prøv Storytel gratis i 14 dager! (adlink)

Tagger fra artikkelen
,

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.