Status quo: Lavkarbodiett, dag 20

Foto: pexels.com
– Jeg begynner å bli så fryktelig utålmodig. Vil vite om det virker. Vil vite om jeg blir bedre. Vil være smertefri.

I skrivende stund har Marcus og jeg vært på lavkarbodiett i 21 dager. Nå er det bare 16 dager til vi er ferdig – og jeg gleder meg! Du kan lese mer om hvorfor her.

Jeg begynner å bli så fryktelig utålmodig. Vil vite om det virker. Vil vite om jeg blir bedre. Vil være smertefri. Selvfølgelig vet jeg at verden ikke fungerer slik. ”Ting tar tid”, som jeg lærte i Forsvaret. En diett er intet unntak. Samtidig lovet jeg å holde dere oppdatert. Ikke nødvendigvis fordi jeg tror dere synes det er superspennende å lese om at jeg drømte om smågodt i natt (ja, jeg vet, det er trist), men fordi jeg vet det er mange av dere som leser bloggen min som også sliter med smerter i muskler og ledd.

Les også: Status quo: 1001 myggestikk senere

Antrekk før konsert! Jeg har vært mye på farten denne måneden, og det er ikke bare-bare på diett. Foto: priv.

Tenkte å oppsummere dietten så langt med et slags før-nå-barometer. Måler på en skala fra 0–10, hvor 0 er minst og 10 er mest.

Før lavkarbodiett   På lavkarbodiett
Smerter 6 5
Energi 5 3
Søvnrytme 4 3
Blodsukker/humør 4 5

En tabell som dette er absolutt ingen fasit, og er kun basert på mine enkle erfaringer. Dessuten kan den påvirkes av andre faktorer enn dietten også: f.eks. dagsform og det faktum at det er vanskeligere å sove om natta når det er lyst (les: midnattssol).

Pros and cons med lavkarbo:

+ Jeg har lært å lage masse spennende ny mat, og har vel sånn sett heller aldri spist så sunt – og rent.

+ Ettersom dietten er fri for sukker merker jeg at humøret mitt holder seg litt mer stabilt utover dagen, og det er veldig ålreit.

Jeg … er … så … sliten! Minimalt med karbo gir (etter min personlige erfaring) lite energi – selv om andre lavkarboentusiaster sier de opplever noe annet.

Det er veldig vanskelig å spise lunsj/mat på farten – med mindre man har laget den dagen før, eller har middagsrester.


Har du prøvd en diett før? Hva er i så fall dine erfaringer?

Tagger fra artikkelen

4 Comments

 • Jeg opplevde å gå opp i vekt på lavkarbo, men kunne ikke spise mindre heller fordi det da hadde blitt for lite energiinntak. Og ja, følte meg også slapp. Dessuten var ikke det å forby mat noe for meg. Jeg håper det kan hjelpe for deg i lengden <3

 • Har bare prøvd høykarbo, med mye rå mat (frukt og grønt, og alt vegansk så klart). Følte meg helt fantastisk, irriterer meg at jeg ikke bare kan få ut fingeren og starte igjen 😛

 • Yo! Jeg regner med du har gjort din research, og har hørt om keto flu? Consa du beskriver er veldig vanlig i en overgang hvor metabolismen går fra å brenne glukose til fett – men det går alltid over, selv om følelsen ketoflu gir ofte er grunnen til at folk gir opp dietten for tidlig og også til at den har fått et litt dårlig renomé.

  Selv er jeg i typ uke tre på ketolyselivsstilen. Siden jeg spiste forholdsvis lavkarbo fra før så har ikke jeg opplevd noen bivirkninger i det hele tatt! 😀 i dag fikk jeg bekreftet at jeg er i ketolyse og jeg føler meg fantastisk. Mitt mål med livsstilen er å rette på en hormonbalanse som er out of whack, og, vel, bli fertil! vet du at du er i ketose? Det er viktig viktig!

 • Btw! Sjekk ut disse podcastene for masse digg informasjon, inspirasjon og a-ha moments;

  1. Keto for women show
  2. Keto talk with jimmy moore & the doc
  3. 2 keto dudes
  4. The keto diet podcast

  Mye interessant. Velg episodene med de titlene som appellerer til deg og din problemstilling først!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.