Test av Plantronics RIG 400HX Dolby Atmos ⎮ Testet på XBOX One

plantronics-rig-400hx-dolby-atmos
Et billig og bra gaming headset?
Et gaming-headset i lavprisklassen. Er det likevel verdt pengene?

6,1/10

5 Lyd
5 Isolering
7 Mikrofon
6 Komfort
7 Pris
7 Funksjonalitet
6 Utseende
6.1

 

Testet til XBOX One, og spillet Fortnite (i party), og Nintendo Switch.

 

Ved første øyekast ser gaming-headsetet til Plantronics eksklusivt ut, men mangler en del på lyd for å få toppkarakter. Sammenliknet med andre gaming-headset i samme prisklasse ligger den derimot høyt oppe, og det av flere grunner.

Spesifikasjoner:

  • pris 449 kr (Elkjøp)
  • Dolby Atmos surroundlyd
  • 3,5 mm mini-jack
  • XBOX One-design

Lyd

Lydmessig leverer Plantronics RIG 400HX Dolby Atmos akkurat som forventet. Lyden er klar og helhetlig, men har også en del å gå på når det kommer til de dypere partiene i et lydbilde. Når det kommer til Dolby Atmos-delen av headsetet, som jeg har forstått skal levere “4k-lyd til ørene” i 360 grader, så fungerer dette godt – spesielt i et spill som Fortnite. Det er lett å høre hvor motstanderne befinner seg i spillet, og jeg kan kjapt oppdage hvis noen forsøker å snike seg opp bak meg i spillet.

Les også: Anmeldelse: Kingdom Come: Deliverance

Isolering

Gaming-headsetet har en helt ok isolering. Det vil si, jeg kan fortsatt høre hva som skjer i rommet rundt meg, samtidig som jeg hører lyden fra spillet eller party chat. Personlig kunne jeg gjerne tenkt meg enda litt mer isolering, men til denne prisen er det akkurat som forventet.

Mikrofon

Mikrofonen til headsetet er et av de største plussene. Dessuten er den avtagbar, noe som er veldig praktisk når den ikke skal være i bruk og ellers bare ville vært i veien. Du har også mulighet for å justere mikrofonen som du måtte ønske. Det er heller ingen feedback fra spillet til mikrofonen når jeg er i partychat. Stemmen min i partychat oppleves som klar og tydelig. Dette var faktisk et problem jeg hadde med mitt tidligere headset fra Steelseries, kalt “X100 XBOX One Headset”.

Lyden er klar og helhetlig, men har også en del å gå på når det kommer til de dypere partiene i et lydbilde.

Komfort

Headsetet har 40 mm-elementer med øreputer i memory-foam, noe som oppleves som svært behagelig mot øret. Det er også overraskende ok å ha på headsetet i flere timer i strekk (noe som fort skjer når man spiller Fortnite). Hodebåndet er justerbart og passer perfekt til mitt hode (som er ganske lite). Min samboer hadde dog en annen opplevelse. Han har et litt større hode enn meg og opplevde justeringen av øretelefonene som “kronglete” og noe mer ukomfortabelt enn meg.

Les også: Beste bilderedigeringsapper til iPhone

Pris

Det er absolutt ingen ting å utsette på prisen. Jeg kjøpte headsetet på Elkjøp til 449 kr, og kunne lett betalt noen hundrelapper til uten å ha tenkt noe særlig over det.

Funksjonalitet

Plantronics RIG 400HX Dolby Atmos har mange spennende funksjoner, selv om noen av de er litt rart presentert. Tenker spesielt på muligheten for å justere hodetelefonene, som er alt annet enn intuitivt. Et stort pluss for mulighet til å stille på volum og “mute” seg selv via en knapp på kabelen. Selv om jeg har mulighet til å gjøre dette via kontrolleren på XBOX-en er det en fin funksjon å ha på andre konsoller, f.eks Nintendo Switch (som headsetet også er testet på).

Som nevnt tidligere er mikrofonen også avtag- og justerbar.

Utseende

Til å koste under femhundrelappen synes jeg headsetet ser veldig bra ut. Når det er sagt er det relativt stort og “kantete”. Kall det gjerne litt “brautende”, selv om det ikke gjør meg noe.

 

skrivelisa-godkjenner

Har du testet headsetet? Eller har du et annet du er fornøyd med i samme prisklasse? Kommenter gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.