16 fakta om Fortnite du kanskje ikke visste

16-fakta-om-fortnite
Foto: Epic Games
Visste du at Fortnite er kommet opp som skilsmissegrunnlag flere steder i UK?

16. Ti millioner spillere så Marshmello holde verdens første live-virtuelle konsert

Folk over hele verden som spiller Fortnite var vitne til historie lørdag 2. februar i Pleasent Park da artisten Marshmello holdt konsert.

“For å putte tallet i perspektiv, så er verdensrekorden for det største konsert-oppmøtet på 3.5 millioner, holdt av Rod Stewart siden 1994. Dette er en mygg sammenlignet med de ti millionene som så Marshmello opptre i ti minutter i Fortnite. Det er kanskje ikke en helt rettferdig sammenligning, men det kan likevel tjene som et innblikk i hvordan fremtidens konserter kan se ut”, skriver VG.

15. Fortnite er utviklet ved hjelp av Unreal 4 Engine

14. Spillet er egentlig et apokalyptisk spill …

… som forteller historien om en verden hvor 98 % av den menneskelige befolkningen har forsvunnet. De som er igjen er under konstant trussel fra zombier, eller “Husks”, som de også kalles. Disse kommer fra en dødbringende storm som er skadelig for spilleren å være i. Som spiller er du en av de gjenværende menneskene, og din oppgave er å beskytte andre overlevende og gjenoppbygge sivilisasjonen.

13. Fortnite ble annonsert allerede i 2011 …

… men ble ikke publisert før i 2017 på grunn av forskjellige forsinkelser.

12. Spillet ble en “suksess over natta” …

… da Fortnite ble lansert i juli 2017. Epic Games annonserte at de hadde solgt over 500 000 digitale spill den første måneden, og måneden etter var tallet oppe i én million.

11. Størst men ikke først …

… for det var PUBG som var først ute med tanke på den popkulturelle Battle Royale-sjangeren. Før Fortnite og PUBG har det vært mange andre spill med “last man standing”-mods, f.eks. Counter-Strike (2000) og Unreal Tournament-serien.

10. Du kan spille på tvers av plattformer …

… fra og med mars 2018. Det betyr at de som spiller på mobil, PC, Xbox og Switch kan spille sammen. Det tok dog noen flere måneder før Playstation “heiv seg med”. De åpnet for cross platform-spilling sent i september samme året.

9. Flere har saksøkt Fortnite for å ha “stjålet” dansene deres

En av de mest kjente er skuespiller Alfonso Ribeiro fra serien 90-tallsserien “Fresh Prince of Bell Air”. Du kan se flere som har saksøkt Fortnite her.

8. Epic Games saksøker folk som jukser

Folk som jukser i spill er intet nytt, men sjeldent har vi hørt om et spillselskap som strekker seg så til de grader for å få has på juksemakerne. Spillere som jukser blir i første omgang bannet (utestengt) fra spillet – avhengig av alvorlighetsgrad. Spillere som deler og/eller lærer bort hvordan man jukser blir saksøkt, og sist en 14 år gammel gutt fra USA.

7. I november 2018 var det 200 millioner som spilte Fortnite

hvor-mange-spilte-fortnite-i-2018
Oversikt over hvor mange som spilte Fortnite i 2018. Kilde: statista.com

6. En gjennomsnittlig spiller bruker 6–8 timer i uka på spillet …

… ifølge tall fra The Next Web.

5. 628 000 så Ninja og Drake spille

Tyler Blevins aka Ninja er en av verdens beste – og mest kjente – Fortnite-spillere. Han har over 9 millioner følgere på Twitch og 15 millioner abonnenter på Youtube. 14. mars 2018 spilte Ninja squad sammen med kjendisene Drake, Travis Scott og den amerikanske fotballspilleren Juju Smith-Schuster. 628 000 så denne squaden spille, som er en av de høyeste seertallene i Twitch’ historie.

4. 60 % av de som spiller Fortnite er mellom 18–24 år …

… ifølge tall fra The Verge.

3. De som spiller Fortnite bruker gjennomsnittlig $84,67 på spillet …

… ifølge tall fra Forbes. I norske kroner blir dette cirka: 713 kroner.

2. Verdensrekorden i antall kills i solo er 48 …

… og alle hater rekordinnehaveren for hvordan han gjorde det. Det var nemlig ikke ferdigheter som gjorde at PC-spilleren “Elemental_Ray” fikk rekorden. Under et event bestemte han seg for å ødelegge en base, hvor det satt flere spillere som skulle observere det som skjede i eventet. Basen ble ødelagt og han fikk 48 kills, og er dermed verdensrekordholder.

Vil du se snutten? Hopp til 5:09 for å se øyeblikket.

1. Fortnite har fått 200 folk til å skille seg

Det er rapportert 200 tilfeller i England hvor den registrerte grunnen til at par har skilt seg har vært fordi en av partene “spiller for mye Fortnite”.

Har du noen morsomme fakta om Fortnite? Kommenter gjerne!

 

Tagger fra artikkelen
,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.