Vlog: Tur til Svartisen, Rana

tur-til-svartisen
Marcus foran Svartisen.
Videoblogg fra Svartisen!

Nå er det lenge siden sist jeg vlogga, men jeg fikk så sykt mange fine bilder på Svartisen! Tenkte derfor det var på tide med en ny videoblogg. Sees best i full HD. You know the drill.

Svartisen er Norges nest største isbre, og dekker et areal på om lag 370 kvadratkilometer. Breen ble kartlagt i 1964, og er Fastlands-Europas lavestliggende isbre – bare 20 moh. Dette gjør at breen er lett tilgjengelig som turistmål, med årlig besøkende på rundt 25.000. Å gå for nær breen er farlig, men veldig mange turister gjør det likevel. Dette er faktisk noe VG skrev om senest i går, samme dagen som vi besøkte breen. Svartisen er 1 time fra Mo i Rana og 30 min. med båt. Derfra er det 3 km med vandring til du er fremme ved isen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.