Oscarsborg og snekkerbukse

På utkikk etter utebur til katt? Det har jeg og vært. Lenge.

 

Innlegget inneholder én affiliatelink

En skulle ikke tro det, men å finne utebur til en katt er ikke enkelt. Dessuten koster det lille som finnes der ute flesk. Etter å ha lett internett opp og ned i flere uker kom jeg frem til at jeg søkte feil. «Utebur til katt» kan like gjerne være «utebur til kanin» eller «utebur til høns». På disse søkeordene fikk jeg litt mer å velge mellom, og for en enslig innehannkatt fant vi tilslutt noe som dekket alle behovene:

  • god boltreplass (over 2 etasjer)
  • et bur som faktisk tåler å stå ute
  • plass til mat og vann
  • plass til taktoalett
  • husly

Men, best av alt – oversikt over hele nabolaget! Vi kunne ikke annet enn å kalle «boligen» for «Oscarsborg» (ja, jeg vet jeg er en ordsmed av øverste klasse).

Les også: Å reise med katt på fly innad i Norge – mine beste tips!

utebur-til-katt-2
Det som også var koselig var at Marcus og jeg skrudde og monterte buret sammen!
utebur-til-katt-2
Snekker i snekkerbukse.

Utebur til katt

Jeg ønsker å dele noen av de få uteburmulighetene jeg fant som passer for katt. Jeg hadde veldig lyst på den fra Omlet, men den ble i største laget for oss (2 x 2 x 2). Den er heller ikke den rimeligste vi fant, men sikkert et perfekt alternativ for de med større plass.

Merk: Jeg har sett på størrelser som passer for én hannkatt.

Foto: omlet.no
  • Kaninbur fra Zooplus (2999 kr)
    Dette er det vi bestilte til Oscar (1 x 1 x 1,55). Jeg finner faktisk ikke buret igjen, men hvis det kommer tilbake på lager finnes det sikkert på linken over. På medlemssiden min fant jeg en vennekode du kan benytte deg av, som gir –5 % hvis du vil bestille noe. Trykk for å komme til vennekode (affiliate).

De andre burene jeg fant var enten for lave/små, eller kom fra suspekte sider som VidaXL og det greiene der. Ikke å anbefale. Er du megahandy kan du jo lage et bur selv! Det gjorde venninna mi, Marie.

utebur-til-katt-3
Oscar skuer ut av Ocarsborg.

Noen av dere lurer sikkert også på hvorfor Oscar må være i et utebur. Jeg fikk faktisk to kommentarer om det på Instagram i går, så det er tydeligvis en (internett)brannfakkel. Oscar må ingen ting, men som innekatt – som bor i andre etasje (10 m ned) på et trafikkert tettsted – ønsket vi å gi han muligheten. Muligheten til å være ute sammen med oss. Han kommer kun til å være ute når været tillater det, når vi er hjemme og bare for korte perioder av gangen. Så please ikke kom og stikk meg med en høygaffel, internett. Ok, thanks.

Tagger fra artikkelen
, ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.