Ukeslutt #362019

Mageboer, bekkenløsning og sjokoladekakedilla.

Mandag: Jeg har så inni granskævven vondt i bekkenet for tiden. Det, og et par andre graviditetsrelaterte plager, har gjort at jeg er blitt sykemeldt 50 prosent i tre uker fremover. Som den gravende journalisten jeg er har jeg selvsagt forsøk å google internett sønder og sammen etter løsninger, men det virker ikke som om det er så veldig mye man kan gjøre. Tips og triks mottas med takk!

Tirsdag: I dag var en skikkelig tung dag. Jeg hadde så vondt at det første jeg gjorde da jeg kom hjem fra jobb var å koke opp vann til varmeflaska, for deretter og legge meg rett ned med den godt plassert inntil ryggen. Det er en liten trøst, men å kjenne den vesle sparke og danse der inne hjelper.

Les også: Ukeslutt #36 (2018)

Jeg fikk også bekkenbunnstreneren fra Mimmis i posten i dag – sponset for at jeg kan skrive en test og dele med dere. Denne skal jeg teste i ukene fremover. Du lurer kanskje på hva en bekkenbunnstrener er (det lurte jeg og på) og hvorfor i alle dager jeg trenger det? Vel, etter å ha snakket med folk rundt meg, som har vært gravide og født, er det særlig ett råd som går igjen: “Tren bekkenbunnsmuskulaturen din før fødsel, så har du større sannsynlighet for å komme deg raskere fysisk etter fødsel”.

F.eks. en typisk plage etter fødsel kan være inkontinens (at man tisser på seg, rett og slett). Hvis man har trent bekkenbunnen litt hver dag på forhånd minsker sannsynligheten for at man får problemer etter fødsel.

Uansett – mer om dette i testen, for de som er interessert i det. Snevert tema, jeg vet, men fy farao så viktig! Kvinnehelse blir underkommunisert nok som det er.

gravidmage-21-2
Begynner å kunne se mageboeren nå (21+2).

Onsdag: I dag har jeg forsøkt å ta livet med ro, noe som føles ganske uvant når livet ellers pleier å gå i 100. Det jeg dog har merket er at smertene blir mindre når jeg faktisk slapper av, roer ned – puster med magen – og tar vare på meg selv.

Fikk et aldri så lite innfall om at: sjokoladekake, det var noe jeg måtte ha. Derfor vagga jeg med ut og fikk kjøpt det jeg trengte for sjokoklisset. Også jeg som aldri har vært noe særlig glad i sjokoladekake.

sjokoladekake

Torsdag: Vettu’ hva eller? I dag kjøpte Marcus og jeg barnevogn. Eller, vi fikk en barnevogn av mamma. Snille, fantastiske mamma og vordende bestemor ♥ Jeg hadde aldri trodd at vi kom til å greie å bestemme oss, for det ER virkelig en (barnevogn)jungel der ute, men, vi greide det! Du vil ikke tro hvor stolt jeg var da vi trilla den tomme barnevogna ut av kjøpesenteret. Hvordan det vil føles med en ekte baby nedi der kan jeg ikke engang forestille meg.

Fredag: På grunn av bekkensmerter bestemte jeg meg for å forsøke å ta bussen til byen slik at jeg kunne gå i terapibassenget (ekstra varmt vann) i Grottebadet. Gjett hvem som mista bussen og gjett hvem som ble så gravidsinna at hun holdt på å kaste hele svømmebaggen på sjøen …

Ble heller ikke noe bedre da jeg ankom grottebadet og fikk – til min store overraskelse – beskjed om at de ikke åpna før om to timer. Marie kom heldigvis og reddet meg.

Marcus i Point Nemo

Lørdag: Etter å ha blitt inspirert av Maries kapselgarderobeprosjekt, begikk jeg meg ut på den farefulle oppgaven med å tømme HELE klesskapet mitt utover gulvet, for deretter å sortere mannsjiten, selge, gi bort og pakke vekk … tja … 60 % av det. Kan holde dere oppdatert på prosjektet.

Senere på kvelden så jeg Marcus’ band Point Nemo opptre på Stafett for Livet. Ganske stolt ♥

Psst, du kan høre låtene deres her ↓

Søndag: I dag kom straffen – straffen for at jeg hadde en såpass “aktiv” lørdag. Bekkensmertene gjorde meg sengeliggende store deler av dagen.

Hvordan har uken din vært?

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.