Mitt år i bøker: 2019

mitt-år-i-bøker-2019
Hva er den beste boka du leste i 2019?
Her er en liten oppsummering av mitt bokår 2019 – hvilke bøker jeg likte best, og hvilke du fint kan styre unna.

Alle bøker fra Aschehoug er sponset. Innlegget inneholder også reklame for Adlibris og Storytel. Via bloggen min kan du prøve lydboktjenesten Storytel i 30 dager gratis.

Jeg hadde som mål å lese/lytte til 24 bøker i 2019. Jeg greide 34! La meg likevel fortsette med å si dette: Jeg har aldri vært noen lesehest. Å finne tid og ro i en hektisk hverdag med en tilhørende kaoshjerne til å lese er en dyd. Et privilegium. En kunst. At jeg greide å nå GoodReads-målet mitt i 2019 om å lese 24 bøker er derfor en kombinasjon av tre ting:

 • Jeg har hørt mange bøker på Storytel. Husarbeid + Storytel = sant – for ikke å snakke om mine faste 30 min. hver kveld på senga. Innsovningsfunksjonen er GULL verdt.
 • Jeg får tilsendt fantastiske bøker av Aschehoug som skriker etter å bli lest.
 • Jeg setter av tid.

Les også: Mitt år i bøker: 2017

Topp 3 bøker i 2019

cover-lazarus 1. Lazarus (Joona Linna #7) av Lars Kepler
★★★★★

 

 

cover-eleanor-oliphant 2. Eleanor Oliphant har det helt fint av Gail Honeyman
★★★★★

 

 

cover-lysår 3. Lysår av Didrik Morits Hallstrøm
★★★★★

 

 

Januar:

I januar ble jeg helt oppslukt av serien til Karin Fossum om Konrad Sejer. Fossum har en måte å skrive på som holder på oppmerksomheten min. Du blir godt kjent med karakterene, og det er deilig å lese krim som ikke bare handler om blod og drap, men også det medmenneskelige – relasjoner oss i mellom.

Jeg anbefaler å lese/lytte til bøkene i riktig rekkefølge, men de er også skrevet slik at du kan lese de tilfeldig hvis du vil. Bok 2 og 5 i serien er absolutt de jeg likte best.

eleanor-oliphant-har-det-helt-fint-coverbilde
©Skrivelisa

Februar:

Første boka som fikk 5 av 5 stjerner fra meg i 2019 var den rørende historien om Eleanor Oliphant. Hun lever et enkelt liv. Hun har på seg de samme klærne på jobb hver dag, spiser den samme lunsjen hver dag, og drikker to flasker vodka hver helg. Eleanor Oliphant er lykkelig. Hun savner ingenting i sin nøye tilpassede tilværelse. Bortsett fra, kanskje, alt.

Som leser tar det litt tid å bli kjent med Eleanor, men når du først blir det vil du kjenne på en varm og hjertenær person med humor og tragedie som nærmeste følgesvenner.

Mars:

Bok nummer to som fikk full pott av meg var Lysår av Didrik Morits Hallstrøm. Lysår er en mørk og urovekkende science fiction-roman. Både historie og språk falt i god jord hos meg.

«En av de bedre, norske scifi/fantasy-bøkene jeg har lest. Troverdig, godt skrevet og til ettertanke.»

April:

Er du glad i dikt kan jeg virkelig anbefale Farvel alle hemmeligheter av Helene Guåker. Dette er en modig lyrikksamling som borer i temaer som er brennaktuelle i vår tid.

For hva vil det egentlig si å være feminist i dag? At kvinnen gjør og fører seg som en mann, hva nå det egentlig innebærer? Og hva skjedde med kvinnesolidariteten fra 70-tallet? Med hardtslående, rytmiske, uromantiske, aggressive, humoristiske, ironiske og sårbare dikt stiller Helene Guåker alle disse spørsmålene, og utforsker på uredd vis samfunnets forventninger til hvordan kvinner skal oppleve sex, og om det fortsatt eksisterer «sømmelighetskoder» i språket.

Mai:

 • Mengele Zoo (Mino-series #1) av Gert Nygårdshaug
  ★★★☆☆

Juni:

 • Formørkelsen (Konrad Sejer #14) av Karin Fossum
  ★★★★☆

Juli:

 • Den italienske jenta av Lucinda Riley
  ★★★☆☆
 • Syrinpikene (Lilac Girls #1) av Martha Hall Kelly
  ★☆☆☆☆
 • Svart landskap av Eystein Hanssen
  ★★★☆☆

lydbokanmeldelse-lazarus-av-lars-kepler-1

August:

Årets tredje bok som fikk full pott gikk til Lazarus i serien om Joona Linna, som er nummer syv i serien til Lars Kepler.

Handlingen i Lazarus utspiller seg rett etter hendelsene i «Kaninjegeren», og allerede fra første side blir man sugd inn i historien. Språket er i kjent Kepler-stil, og alt av innhold er researchet til minste detalj. Dette skaper en enorm troverdighet til historien.

 • Lazarus (Joona Linna #7) av Lars Kepler
  ★★★★★

Les anmeldelsen min av boka i sin helhet her

September:

 • Perlesøsteren (The Seven Sisters #4) av Lucinda Riley
  ★★☆☆☆
 • Månesøsteren (The Seven Sisters #5) av Lucinda Riley
  ★★★☆☆

Les også: Lydbokanmeldelse: De syv søstre av Lucinda Riley

gileads-døtre-cover
©Skrivelisa

Oktober:

November:

Desember:

Hva er den beste boka du leste i 2019? Kommenter gjerne!

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.