Hva skal jeg skrive om? Prøv blogginnleggide-generatoren (yup, it’s a thing)

hva-skal-jeg-blogge-om
Lyst til å blogge, men aner ikke hva du kan skrive om?

Du har sikkert opplevd det før. Du har lyst til å skrive noe, men aner ikke hva du skal skrive om. For noen høres det kanskje rart ut, men i min verden med en ammehjerne, som så vidt husker hva som ble spist til middag, kan et slikt verktøy være til både hjelp og inspirasjon. Av og til trenger man også en kreativ dytt for å finne de riktige tastene på tastaturet.

Les også: Nyttige skriveverktøy på nett

I en liknende situasjon nå nylig forsøkte jeg å finne ut av hvilke verktøy som egentlig finnes der ute, og internett skuffet ikke. Blogginnleggide-generatorer finnes det faktisk mange av, selv om flere av dem er av ymse kvalitet og mer på gimmic-siden. Det er også verdt å merke seg at de fleste er på engelsk.

Bloggnnleggidé-generatorer:

 

Hubspot blog topic generator

Språk: Engelsk

+ fint design
– gjenbruk av ideer

Hubspot sin blogginnleggide-generator ser veldig fin ut, og første gang jeg brukte den ble jeg veldig imponert. Generatoren ba meg velge fem tema jeg ville skrive om, og derfra genererte den ulike vinkler til disse. Etter å ha brukt verktøyet flere ganger la jeg derimot merke til at ideene gjenbrukes og at det kun er brukerens tema som skifter mellom hver gang.

Litt skuffede, men ved nærmere øyesyn ser jeg også at siden tilbyr en såkalt pro-plan (betalt) hvor man får 250 forskjellige ideer med SEO-tips. Jeg har ikke testet denne, men om noen har send meg gjerne en melding så jeg kan høre om det er verdt det.

Portent’s Content Idea Generator

Språk: Engelsk

+ mange nye ideer
– rotete design

Stort sett samme oppskrift som Hubspot sin generator, men her skriver du inn ett tema du kunne tenke deg å skrive om. Hver gang du trykker på den snurrende pilen får du forslag til en tittel du kan spinne blogginnlegget ditt rundt. Noen av ideene fungerer nok best på engelsk, men det kan kanskje inspirere deg til en vinkling som passer bedre?

Les også: Hvordan bli kvitt skrivesperre?

FXTools – blog post idea generator

Språk: Engelsk

+ Google ide-funksjon
– tar tid før en god ide kommer

Dette er en av de dårligere generatorene. Jeg hadde flere forsøk før den i det hele tatt greide å komme opp med én vettug ide. Når det er sagt har den en kul liten ekstrafunksjon som heter «Google this idea». Det som er kjekt med det er at den enkelt kan minne deg på å sjekke ut hva andre har skrevet om det du kunne tenke deg å skrive om.

bloggide-generator-3

 

Kjenner du til noen gode blogginnleggide-generatorer – og gjerne norske?

Tagger fra artikkelen
,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.