Mine beste økonomitips: Sparing, penger tilbake og rabattordninger

økonomitips
Hva er dine beste økonomitips?
Jeg har da lært noe av å være fattig student.

Jeg har samlet mine beste økonomitips i et innlegg som tar for seg sparing, penger tilbake-sider og stedene som gir deg de beste rabatt-/kundefordelene.

Beste tilbud: enkeltvare (på nett)

Du finner mange gode tilbud på nett. Det er ingen hemmelighet. Men å manøvrere i jungelen av alle tilbudsmailene og annonsene er ikke nødvendigvis en enkel sak. Ser du etter én spesifikk ting blir det straks litt enklere. Her er min fremgangsmåte for å finne det beste tilbudet:

1. Sjekk prisjakt.no

prisjakt.no er en tjeneste hvor du kan se hvilken nettbutikk som har det beste tilbudet på varen du ønsker.

  • skriv navnet på varen du søker etter
  • velg det riktige produktet (kan komme opp flere forslag)
  • se øverste pris for beste tilbud og velg butikk
økonomitips-prisjakt-no-1
I dette eksempelet er det blush.no og boozt.com som har den beste prisen på dipbrow fra Anastasia.

Men, er det egentlig et “godt tilbud”? Det kan du enkelt sjekke ved å trykke deg inn på statistikk, og deretter se på prisutvikling. Hvis du ser på eksempelet under var produktet jeg søkte etter billigst i mars 2018, hvor det kostet 129 kr. Det er 62 kr forskjell fra den billigste prisen på produktet per dags dato.

Psst! Et annet godt økonomitips er å lage prisvarsellister til Black Friday. Da kan du enkelt og raskt sjekke om tingene du har lyst på faktisk er på tilbud.

økonomitips-prisjakt-no

Det betyr med andre ord at prisen kan synke igjen, og hvis du er villig til å vente på det kan du trykke på opprett varsel. Da vil du få en e-post hvis/når produktet dropper i pris.

økonomitips-opprett-prisvarsel

2. Sjekk om butikken er på kickback.no

Vi fant ut gjennom prisjakt.no at blush.no og boozt.com hadde det beste tilbudet på den spesifikke varen. Neste steg er derfor å gå inn på kickback.no og sjekke om en av de butikkene er med i deres leverandørliste. I dette tilfellet var det kun boozt.com som var på leverandørlisten.

Les også: 4 tips til hvordan å få ting gjort

Som du ser på bildet over får du 3 % av kjøpssummen din tilbake (også kalt cashback) ved å handle på boozt.com via kickback. Dessverre vet jeg at boozt.com har 99 kr i frakt på alle kjøp under 500 kr, så det vil ikke lønne seg å handle her når summen er så lav. Det er imidlertid verdt å merke seg at ved kjøp av større summer, f.eks. elektronikk o.l. så vil det ofte lønne seg å handle via kickback.no for å få litt ekstra prosentavslag.

Ikke hørt om kickback.no før? På denne nettsiden får du en viss sum tilbake hver gang du handler gjennom deres side. Det er gratis å bli medlem, og summen betales direkte tilbake til kontoen din når den er godkjent fra leverandøren.

Les mer om kickback.no her

kickback-no-min-inntjening
Her ser du hva jeg har fått av penger tilbake på andre kjøp jeg har gjort så langt i år via kickback.

3. Sjekk rabattkoder

Beste sider for rabattkoder på nett i Norge:

I dette eksempelet, hvor jeg er på jakt etter noe fra blush.no, fant jeg ingen rabattkode. På den positiv siden har de alltid fri frakt.

Skal du handle fra en side i utlandet lønner det seg bare å google navnet på siden pluss “discount code”. F.eks. “feelunique discount code”. Velg blant de øverste treffene.

4. Handle med et kundefordelskort

Personlig har jeg god erfaring med Norwegians kundefordelskort, Bank Norwegian, som gir 1 % CashPoints* tilbake, som du kan kjøpe flyreiser for. Jeg bor i Harstad og har familie i Kongsberg, så dette er gull verdt for meg. Du finner det kortet som passer deg best.

Det tar tid å tjene opp nok poeng til en flyreise, men i løpet av et år pleier jeg å ha tjent inn omlag 700–800 kr, som jeg kan fly for. Kjøper jeg store beløp på nett, f.eks. en tur til syden, pleier jeg ALLTID å betale med Norwegian-kortet mitt. Da er jeg straks oppe i en flybillett ganske fort.

*CashPoints er valutaen hos Norwegian. 1 CashPoint = 1 krone ved kjøp av flybilletter.

5. Meld deg på nyhetsbrev

Et annet godt økonomitips er å melde deg på nyhetsbrev hos butikker du faktisk handler hos. Butikker har ofte eksklusive tilbud gjennom nyhetsbrevene sine, i tillegg til rabattkoder. Dessuten varsler de ofte om de har fri frakt en spesiell dag o.l.

 

Hva er dine beste økonomitips? Kommenter gjerne for å hjelpe meg med å gjøre listen enda bedre!

prov-storytel-gratis-30-dager

Tagger fra artikkelen

1 Comment

  • Du skal ikke undervurdere kundeklubbene til matbutikkene heller! Jeg er medlem i alle. Haha! Litt ulik form for rabatt. Hos Rema får du feks rabatt på varene du kjøper oftest, hos Coop samler du poeng osv. Mine coop-poeng går automatisk inn på SAS-kontoen min <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.