Kjære Nelly

kjære-nelly-strekkmerker
Så mange som 7 av 10 kvinner får strekkmerker i løpet av livet. Foto: priv.
– Jeg har strekkmerker, og de bærer jeg som medaljer.

Da jeg var inne for å titte på sommersalget på Nelly kom jeg over et bilde av en av modellene som fikk meg til å tenke. Flott og slank dame. Ikke noe nytt der, altså – bortsett fra en liten detalj: Det ser ikke ut til at Nelly har overretusjert bildene sine. I alle fall ikke av nevnte modell. Hun hadde nemlig strekkmerker.

EDIT: Fikk melding på Snapchat fra en følger som gjorde meg oppmerksom på dette innlegget fra shape.com, som nettopp har skrevet et innlegg om det samme, bare for ASOS-modeller.

Les også: Når budskap og kløft går hånd i hånd

Kall meg gjerne lett å begeistre, men jeg ble henrykt! Så henrykt at jeg bestemte meg for å skrive dette innlegget. Det er faktisk første gang i hele mitt liv (tenk det!) at jeg ser et bilde av en klesmodell i denne settingen, som ikke er overretusjert. Det er trist.

Strekkmerker og/eller celulitter er ikke farlig eller smittsomt – selv om både media, legemiddel- og skjønnhetsindustrien forsøker å fortelle oss noe annet.

Det er trist fordi unge gutter og jenter hver dag googler hvordan de skal bli kvitt strekkmerker eller cellulitter fordi de tror det er en sykdom. Noe unormalt. Noe som ikke er en naturlig del av kroppen, men et symptom på noe skambelagt eller selvforskyldt.

Overretusjering bør ikke være nødvendig i dagens samfunn, likevel skjer det hele tiden – og kjendisene er ofte verstingene!

Foto: Skjermdumper fra nelly.com

Strekkmerker – en del av livet

Nettopp derfor ble jeg så glad. ENDELIG en modell med strekkmerker. Jeg har lenge ønsket å skrive et innlegg om dette fordi strekkmerker og cellulitter er helt normalt. Og selv om jeg forsøker å unngå å skrive om alt dette som anses som “normalt”, finner jeg liksom ikke noe mer beskrivende ord heller. For det er ikke unormalt. Faktisk er det en del av livet til så mange som 7 av 10 kvinner, ifølge en artikkel på KK.

Les også: Hva er Sunn Fornuft-plakaten?

Derfor ønsker jeg å berømme Nelly for å ikke ha retusjert bort strekkmerkene på nevnte modell – dette vil jeg se mer av! For strekkmerker og/eller celulitter er ikke farlig eller smittsomt – selv om både media, legemiddel- og skjønnhetsindustrien forsøker å fortelle oss noe annet.

Jeg har både strekkmerker og cellulitter, og de bærer jeg som medaljer.

Tagger fra artikkelen

6 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.