11 grunner til å velge e-Boks som din digitale postkasse

grunner-til-å-velge-e-boks
Derfor bør du få deg e-Boks, og miljøaspektet er bare én av mange grunner.

 

Innlegget inneholder reklame, sponset innhold


Nå har jeg brukt e-Boks, som er en digital postkasse, i litt over én måned. På den tiden har jeg fått sett nærmere på de ulike funksjonene, og det er mange grunner til å velge e-Boks. Miljøaspektet med mindre papir og digitale kvitteringer er bare én av dem.

Les mer om mitt førsteinntrykk av tjenesten

11 grunner til å velge e-Boks

 1. Det er en gratis tjeneste, både å bruke og opprette.
 2. e-Boks er helt fri for reklameDet er du som bestemmer hvem du kan få post fra.
 3. Det er like sikkert som banken. Dette er fordi de benytter seg av ID-porten som er et felles innloggingssystem for tjenester på nett fra det offentlige. Dette er det samme systemet du benytter deg av når du f.eks. skal logge inn i nettbanken din (MinID, BankID på mobil, BankID, Buypass o.l.).
 4. Du har tilgang til den digitale posten din hvor som helst, når som helst.
 5. Du bestemmer hvem som kan få lov til å sende deg digital post. Dette kan for eksempel være banken din, offentlige papirer fra stat og kommune, eller lønns- og trekkoppgaver. Jeg har for eksempel samtykket til at banken min kan sende meg post der som omhandler kontoen min.
 6. Samle alle kvitteringene dine ett sted – digitalt.
 7. Du er med på å bidra til et bedre miljø med mindre, unødvendig bruk av papir.
 8. Lagre viktige dokumenter og strukturere de i mapper.
 9. Du kan signere dokumenter digitalt.
 10. Mulighet for å laste opp bilde/PDF av pass, førerkort o.l. Dette kan være ekstremt greit å ha lett tilgjengelig – spesielt i utlandet.
 11. Fordi med e-Boks sender det offentlige brevene kryptert, og de lagres på en sikker måte slik at det bare er du som har tilgang til din egen post.

Les mer om sikkerheten til digitale postkasser her

Hvordan opprette e-Boks?

 1. Last ned appen (reklamelink)
 2. Logg deg inn og registrer deg sikkert gjennom elektronisk ID (som vist på bildet). Velg den metoden som passer deg best.

Hele prosessen tar cirka 5 minutter og resten er veldig intuitivt.

elektronisk-id-på-e-boks
Slik ser elektronisk ID ut når du skal opprette konto på e-Boks.

Hvordan har jeg testet e-Boks?

Etter én måned har jeg følgende opplevelser med appen:

 • Jeg har lastet opp bilder av førerkortet mitt og lagt inn bilde av passet mitt. Dette har fungert veldig bra og det er enkelt å hente opp dokumentene fordi jeg har laget et eget mappesystem.
 • Jeg har også samtykket til at alle kvitteringene mine blir lagret i den digitale postkassen. Jeg har dessverre ikke fått noen kvitteringer i appen min på denne tiden, men det er fordi jeg ikke har handlet i noen av de butikkene som har registrert seg gjennom Storebox. Jeg har heller ikke handlet noe på nett. Jeg ønsker derfor å komme med en oppfordring til alle bedrifter der ute: Gjør noe for miljøet og tilby kjøperne deres digitale kvitteringer!
[…] en oppfordring til alle bedrifter der ute: Gjør noe for miljøet og tilby kjøperne deres digitale kvitteringer!

Ifølge Huffongton Post påvirker papirkvitteringer miljøet noe helt enormt. Bare i USA på ett år går det med:

 • 250 millioner gallons med olje. Dette tilsvarer omlag 946 millioner liter med olje.
 • 10 millioner trær. Dette er like mye trær som størrelsen på Wales (!!!).
 • 1 billion gallons med vann (3785411784 liter). Det siste tallet der er så mye at jeg ikke engang greier å dele det opp, eller fatte omfanget.

Jeg kan med andre ord trygt anbefale e-Boks, og håper at flere bedrifter i fremtiden vil være med på å gjøre appen enda bedre ved å tilby kundene sine digitale kvitteringer – som vil bli lagret i din digitale postkasse.

skrivelisa-godkjenner-e-boks

 

 

Tagger fra artikkelen
, ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.